Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 10. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Változik a behajtás rendje a Széchenyi téren

Változik a behajtás rendje a Széchenyi téren

Megváltozik a Széchenyi téren a forgalmi rend február 17-én 8 órától. A térre egy új mobiltelefonos behajtást koordináló rendszert vezet be a polgármesteri hivatal.

A Széchenyi téren korábban üzemelő távirányítós behajtást szabályozó rendszert teljesen kiváltják. A korábban használt távirányítók az új rendszerhez nem használhatók. A Széchenyi tér-Deák Ferenc utca kereszteződésében csak az érvényes engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be a behajtást szabályozó oszlophoz tartozó telefonszám felhívása után - közölte a városháza az esztergom.hu oldalon.

A bevezetni kívánt új rendszer az alábbiak szerint fog üzemelni:

A gépjármű vezető a behajtást szabályozó oszlophoz érkezve felhívja az oszlophoz tartozó telefonszámot. A hívás indításra a behajtást irányító oszlop lesüllyed (a beléptető telefonos szolgáltatás használata ingyenes), az oszlop 35 másodpercig marad a földben majd visszaemelkedik. A rendszerben indukciós érzékelő hurok van beépítve, amely meggátolja, hogy az oszlop felemelkedjen, amikor a gépjármű az oszlop felett van.

A Széchenyi térre történő behajtásról bővebb információkat az Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városfejlesztési Osztályának-Városüzemeltetési Csoportjánál kérhető. Az alábbi telefonszámon: 06-33-542-078, e-mailben: viragostoth.krisztian@esztergom.hu, illetve személyesen Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városüzemeltetési csoportjánál a Hivatal 112-es irodájában.

A telefonszám megosztással kapcsolatban az alábbi jogi felelősséget kell viselnie a telefonszám megosztójának:

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendelkezésükre bocsátott telefonszám bizalmas kezelése elsődlegesen a behajtási engedélyre jogosultak érdeke, hiszen annak hiányában illetéktelenek a lezárt közterületre nem tudnak behajtani és parkolni. Kérjük ezért Önöket, hogy a behajtáshoz rendelkezésre bocsátott telefonszámot kezeljék bizalmasan, azt illetéktelenek számára ne tegyék hozzáférhetővé.

A telefonszám bármely, a jogosultnak felróható okból hozzáférhetővé tételéből, nyilvánosságra hozatallából adódó károkért a jogosult felelős" - emelte ki a városháza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.