Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 17. 14:45, szombat | Bulvár
Forrás: STOP

Varázsolt magának egy szigetet a híres mágus

Varázsolt magának egy szigetet a híres mágus

55 éves David Copperfield amerikai bűvész, aki varázsolt magának egy bahamai magánszigetet is.

Kotkin az eredeti neve, s azt már kissrácként belátta, hogy ilyen névvel sose lesz híres bűvész. Ezért amikor tizennégy évesen az első fellépésein próbálgatta tehetségét, a Davino művésznévvel próbálkozott. Amikor profi illuzionista lett, némi irodalmi műveltséggel megáldott menedzserei kitalálták neki a Copperfield Dávid nevet, s a világ már így ismerte meg.

Művészetének látványra épülő ágát műveli, azaz nem nyulat varázsol elő a cilinderből, hanem a New York-i Szabadság-szobrot "tünteti el", és nem kettéfűrészelteti magát, hanem a kínai Nagy Falon megy át. Viszont pár éve egy szorult helyzetből nem tudott kimenekülni. Másfél órára beszorult egy szálloda liftjébe.

Mutatványai egyértelműen az illúzióra épülnek, látványos számainak kitalálásában és megvalósításában hatalmas stáb segíti, a szakértők szerint kézügyességének hiányosságait csodás show-elemekkel rejti el, s ez világsikerének titka.

Menedzserei legalább olyan tehetségesek a szakterületükön, mint ő, hiszen nem csak macsó imázst varázsoltak neki, de a szépséges német topmodell hasonlóan ügyes tanácsadóival összefogva, összehozták Claudia Schifferrel - így Claudia meghódította Amerikát, David pedig karriert csinált Európában is. Nagy felhajtást kapott szerelmük csak reklámfogás volt, ám ennek köszönhetően David százmillió dollárt varázsolt a bankszámlájára, úgyhogy elégedetten szakíthattak.

Nagy varázslók David ügyvédei is: tavaly egy szexuális erőszak elleni vád alól mosták ki. A hölgy szerint a mágus bahamai magánszigetén akarta őt az ágyába varázsolni.

Viszont a valóságot az illuzionista tizenhat hónapon át titkolta: egy szép francia modell, Chloe Gosselin kislánnyal ajándékozta meg, akit a Sky névre kereszteltek.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára