Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Október 26. 08:08, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Varga Mihály: két hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot elmúlt négy napban

Varga Mihály: két hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot elmúlt négy napban

Jutott egy jó hír a hétvégére is: az elmúlt négy napban, két hitelminősítő is mérte a magyar gazdaságot: előbb egy japán hitelminősítő, most pedig a Standard & Poor's állapította meg, hogy Magyarország befektetésre minősített kategóriában van - mondta Varga Mihály Facebook posztjában, amelyet pénteken este tett közzé.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Standard & Poor's jelentésében azt is megerősíti, hogy jövőre a fellendülő fogyasztásnak, valamint az erősödő befektetéseknek köszönhetően a magyar gazdaság egy erősebb növekedési pályára kerül. Idénre 1,6 százalékos, jövőre 3 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak. Hozzáteszik, hogy a magyar bankrendszer működése stabil, és a költségvetési hiány csökkentése is azt szolgálja, hogy több tér legyen, - fiskális tere, pénzügyi tere legyen - a gazdaság növekedésének - húzta alá.

Az elmúlt időszakban az orosz-ukrán háború kitörése óta közel húsz esetben készült hitelminősítői jelentés Magyarországról, mindegyik megállapította, hogy a magyar gazdaság válságálló, a növekedés feltételei adottak, és befektetésre ajánlott kategóriában van. "Fontos eredmény tehát, hogy a hitelminősítők döntései, mérései után a magyar gazdaság idén és jövőre már visszaáll arra a tartós növekedési ahol a Covidot megelőzően volt " - szögezi le a tárcavezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 07:54, péntek | Belföld

Varga Mihály: Magyarország gazdasági semlegességre törekvése példaként szolgálhat más országok számára

Magyarország gazdasági semlegességre törekvése helyes irány, és példaként szolgálhat más országok számára is

2024. Október 25. 07:52, péntek | Belföld

Brave Warrior - Nemzetközi hadgyakorlat zajlik Magyarországon

Az ország területi egységének és szuverenitásának védelmére hivatott a Brave Warrior nemzetközi hadgyakorlat – közölte Rácz Szabolcs alezredes, dandárparancsnok-helyettes csütörtökön Tótvázsonyban, a gyakorlat sajtónapján.

2024. Október 25. 07:48, péntek | Belföld

Simicskó István: a kadétképzés sikertörténet

A kadétképzés sikertörténet. A jövő biztonságát azok a kadétok garantálják majd, akik a katonai hivatást választják - mondta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Békés vármegyei Szarvason.