Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2021. Szeptember 15. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Esztergom Barátainak Egyesülete

Városvédő Nap Esztergomban

Városvédő Nap Esztergomban

Szeptember 17-én, 15.30-tól két izgalmas előadással, valamint régi zenei koncerttel és közös énektanulással várja az Esztergom Barátainak Egyesülete a városunk múltja és jövője iránt érdeklődőket.

A hozzávetőleg 20 perces előadások 15.30-kor kezdődnek a Művelődés Házában, a volt Zsinagóga épületében.

Az első témáról - Milyen Esztergomot szeretnénk? - Philipp Frigyes, Esztergom jelenlegi főépítésze beszél majd, a második előadó városunk főkertésze, Boldizsár Lóránt lesz, aki a városszépítés, virágosítás és a fiatalok szerepét világítja meg a környezeti kultúra megőrzése és fejlesztése tekintetében.

Rövid szünetet követően a programok 17.00 órától a Vízivárosi Zárdatemplomban folytatódnak, ahol a Kecskés Együttes ad koncertet és hív közös énektanulásra.

A Városvédő Napot, amely kapcsolódik a Kulturális Örökség Napjai helyi eseményeihez az Esztergom Barátainak Egyesülete szervezi és szeretettel vár minden érdeklődő esztergomi polgárt, bár nem titkolt szándékuk, városunk értékeinek bemutatása és ezek, valamint Esztergom jövőjéről való tudatos gondolkodás kialakítása az ifjabb korosztályban is.

Részletes program

A Kecskés Együttessel közösen tanulalndó ének szövege

Borítókép: Fortepan/Ormos Imre Alapítvány (Táti út, 1942)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 07:55, csütörtök | Helyi

Horgászok napja Neszmélyen

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége szombaton, Neszmélyen rendezi meg első alkalommal a megyei horgászok napját, ahol halfőző verseny is lesz, melynek fődíja a megye legjobb halfőzője kitüntető cím.

2021. Szeptember 16. 07:31, csütörtök | Helyi

Vádat emeltek az unokázós csalásban részt vevő esztergomi férfi ellen

A pénzmosás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki „unokázós” csalásból származó pénzt, utalt és utaltatott át külföldre.

2021. Szeptember 16. 07:07, csütörtök | Helyi

Kaleidoszkóp hétvége

Környezetvédelem, Jazz, ifjúság, jó hangulat, kellemes környezet, remek muzsika. Tartalmas hétvége a Kaleidoszkóp Házban.

2021. Szeptember 15. 14:45, szerda | Helyi

Szervezett Esztergom környékén a sakk oktatás

Az Esztergomi Sakk Club továbbra is nagy hangsúlyt fektet városunkban az utánpótlás-nevelésre.