Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vastagbélrákot okozhat a sok szénhidrát

Vastagbélrákot okozhat a sok szénhidrát

Még több bizonyítékot találtak arra, hogy az életmód befolyásolja a betegségek kialakulását, egy új tanulmány ugyanis rámutatott, hogy a végső-stádiumú vastagbélrákos betegek nagyobb halálozási kockázatnak vannak kitéve, hogyha szénhidrátban gazdag ételeket fogyasztanak - írja aHealth Day.

Azok a páciensek, akik sok kenyeret, burgonyát, péksüteményt fogyasztanak nagyobb kockázatnak vannak kitéve a rákos betegségek kialakulása tekintetében.

Azt már régóta tudják, hogy az elhízás és a mozgásszegény életmód növeli a rák kiújulását és a halálozás kockázatát. Ezek a tényezők ugyanis negatív hatással vannak a szervezet inzulintermelődésére, s ez növeli a hyperinsulinaemia kialakulásának a kockázatát (olyan állapot, amikor a betegek vérében túl sok az inzulin) olyan pácienseknél, akiknél már megjelent a vastagbélrák kezdeti szakasza.

Az új tanulmány szerzői Dr. Jeffrey Meyerhardt vezetésével egyre nagyobb aggodalmukat fejezték ki a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő étrend okozta problémák miatt. Megfigyelték, hogyha a páciens a rák diagnosztizálása után is folytatják az egészségtelen életmódot, megnöveli a halálozás vagy a rák kiújulásának az esélyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.