Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2016. Szeptember 30. 10:51, péntek | Helyi
Forrás: LVP - fotó: illusztráció

Vasvillával ütötte, majd szurkálta kutyáját

Vasvillával ütötte, majd szurkálta kutyáját

Vádat emel állatkínzás miatt azzal a férfivel szemben az Esztergomi Járási Ügyészség, aki tokodaltárói hétvégi telkén egy vasvillával többször fejen ütötte, majd két alkalommal megszúrta a kutyáját.

A férfi a nőstény kutyát a tokodaltárói hétvégi telkén több más háziállattal együtt tartotta. Az eb július 4-én bejutott a bezárt disznóólba, ahol összeverekedett a mangalica sertéssel. A férfi ezt látva próbálta a kutyát elhúzni, ami nem sikerült, majd egy négyágú vasvillával többször, nagy erővel fejen ütötte, kétszer pedig a fején és a testén megszúrta úgy, hogy a vasvilla hegye az állat testébe 15-20 centiméter mélyen befúródott. A férfi a vasvillát a kutyában hagyta, majd hazament anélkül, hogy a még életben lévő, kínlódó állathoz állatorvost hívott volna szenvedéseinek megrövidítése és életének kíméletes kioltása érdekében – közölte az ügyészség.

A bántalmazásban a kutya egyebek közt koponyatörést, szem- és izomtörést szenvedett. Az állatot végül a rendőrség által hívott állatorvos kénytelen volt elaltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT