Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 18. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vége térségünkben ennek a trükközésnek – két női csaló házaló bukott le

Vége térségünkben ennek a trükközésnek – két női csaló házaló bukott le

Kósa Péter törzszászlós Dömösön házalókat fogott el a minap, akik a gyanú szerint idősektől próbáltak meg lopni. A két nőnek ráadásul Esztergom térségbe volt a célpontja. Akadt, ahol sikerrel is jártak.

Zoknival házalt a 28 éves N. Anikó és a 43 éves B. Judit május 14-én Dömösön. Egy idős helybélihez is bekopogtattak. Miután az eladásra kínált zokniból a sértett nem akart venni, a fiatalabb asszony vizet kért, a másik pedig eközben a lakást járta körbe. Az idősebb nő a wc-re is kikéredzkedett, végül a mellékhelyiséget nem használta, helyette az egyik szobába ment. A bácsi mindezt észrevette és B. Judit után ment. Kérdőre vonta, mit csinál odabent, mire a nő közölte, tv-t néz. Ekkor fedezte fel a sértett, hogy táskáját a 43 éves nő elmozdította helyéről. A bácsi ekkor már sejtette a házalók rossz szándékát, ezért elzavarta őket.

A két budapesti asszony falubeli jelenlétértől a helyi körzeti megbízott is tudomást szerzett. Szolgálati mobiltelefonján értesítették őt a lakók. A rendőr ellenőrizte a két asszonyt, akiknél nem talált sem zoknit, sem más eladható ruhadarabot. Azt állították Budapestről busszal érkeztek Dömösre, de a rendőrnek gyanús volt a két asszony által előadott történet. Értesítette az Esztergomi és a Dorogi Rendőrkapitányság nyomozóit, a napokban ugyanis mindkét rendőrkapitányság illetékességi területén történt csalás vétség illetve annak kísérlete.

A nyomozók a körzeti megbízott által adott személyleírás alapján ráismertek arra a két asszonyra, akik a gyanú szerint május 13-án Kesztölcön pénzt csaltak ki egy idős asszonytól. Akkor ágyneművel házaltak, így jutottak be a kesztölci néni otthonába. A takarókért és párnákért 120.000 forintot kértek, végül 80.000 forinttal is beérték a jóval kevesebbet érő portékáért cserébe. A gyanúsítottak Kesztölcön egy fehér színű Suzuki típusú személygépkocsival jártak, így a dömösi körzeti megbízott a faluba érkező kollégái segítségével keresni kezdték a járművet, miközben kollégáik N. Anikót és B. Juditot előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Kósa Péter törzszászlós a faluban megtalálta a keresett kocsit, melynek indítókulcsa N. Anikó melltartójában volt elrejtve.

A körzeti megbízott Dömösön maradt és megkérdezte az ott lakókat, hátha másnál is próbálkoztak a gyanúsítottak. Kiderült, hogy egy idős asszonynál is jártak. Hozzá kopogás nélkül bejutottak. Már az előszobában álltak, mikor a sértett észrevette őket. Neki is zoknikat ajánlottak megvételre, de a néni távozásra szólította fel őket.

N. Anikót és B. Juditot a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottak ellen csalás bűntett és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A két asszonyt az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.