Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2014. Október 22. 12:37, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Végleges az esztergomi választás eredménye – döntött az ítélőtábla

Végleges az esztergomi választás eredménye – döntött az ítélőtábla

Elutasította a Győri Ítélőtábla az Esztergom 10. számú választókerületének megtámadott választási eredménye elleni fellebbezést szerdán. A végzéssel szemben rendes bírósági úton további jogorvoslatnak nincs helye.

Zentai-Plajner Zsolt helyi választási bizottság Esztergom 10. számú választókerülete választási eredményt megállapító döntésével szemben előterjesztett fellebbezését a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság elutasította.

A fellebbezésben – más mellett – szavazók szavazóhelységbe kísérésével, csoportos szavazó-szállítással, láncszavazás gyanújával indokolta a választási eredmény megsemmisítését kérő kifogását. A választókerületben a megválasztott képviselő Sztojka Lajos, a Fidesz-KDNP jelölőszervezet képviselőjelöltje lett.

A területi választási bizottság határozatával szemben előterjesztett felülvizsgálati kérelmet a Győri Ítélőtábla a mai nap meghozott határozatával amiatt tartotta érdemi vizsgálatra alkalmatlannak, mert a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (Ve.) 222. § (1) bekezdése szerinti feltételeinek a kérelmet előterjesztő Zentai-Plajner Zsolt nem felelt meg. Az említett törvényhely szerint ugyanis – a választási eljárásra vonatkozó korábbi szabályozással szemben – a bírósági felülvizsgálati kérelmet az ügyben érintett személy terjesztheti elő. Zentai-Plajner Zsolt önmagát választópolgárként megjelölve kérte a bírósági felülvizsgálatot, kérelmében pedig olyan körülményt nem jelölt meg, amelyből a választókerületi választás eredményét illető közvetlen érintettségére következtetni lehetne.

Az ítélőtáblai végzéssel szemben rendes bírósági úton további jogorvoslatnak nincs helye. A határozattal szemben három napon belül az Alkotmánybírósághoz alkotmányjogi panasz terjeszthető elő.

Győr, 2014. október 22.

A Győri Ítélőtábla Sajtóosztálya

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.