Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 14. 13:39, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Véletlenül meglökték egymást, a vita súlyos testi sértéssé fajult

Véletlenül meglökték egymást, a vita súlyos testi sértéssé fajult

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy tánctéri konfliktust erőszakkal rendezett le.

A sértett barátaival, valamint a vádlott a barátjával 2018. november 2-án este egy esztergomi szórakozóhelyen bulizott és szeszesitalt is fogyasztottak. 0 óra 30 perc körül a sértett, valamint a vádlott és a társaságukban lévők között a tánctéren vita alakult ki, mivel táncolás közben véletlenül meglökték egymást, emiatt a vádlott és sértett egymással vitáztak – közölte az ügyészség.

A vita közben a vádlott és sértett kiment a szórakozóhelyről az utcára, de ahogy a sértett az ajtóban megállt, a vádlott ököllel, két alkalommal, közepes erővel sértett felé ütött, és eltalálta a bal arcát, amely miatt a bal szájzug felett a felső ajkon áthatoló szakított sebzés, a bal arcfélen pedig duzzanat keletkezett. A sértett a további bántalmazás elől visszafutott a szórakozóhelyre. A szórakozóhelyre ekkor visszament a vádlott is, akit a tettlegesség elkerülése érdekében a sértett barátja ellökött a sértett közeléből, illetve a szórakozóhely tulajdonosa a vitatkozó felek közé állt.

Mivel sértett szája az ütéstől vérezni kezdett, elhatározta, hogy hazamegy, ezért kabátját magához vette, majd ismét kilépett az utcára, ahol szembe találkozott a kint álló vádlottal, aki hirtelen újra megütötte a sértett fejét, aki ettől arccal a járdára zuhant és rövid időre eszméletét vesztette. Az elesés következtében a sértett jobb szemöldöke felett zúzott sérülés, a jobb járomcsontja felett pedig felületes horzsolás keletkezett.

A sértett jobb szemöldöke, jobb járomcsontja, bal szájzuga és bal arcfelén keletkezett sérülések gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a bal szájzug és a bal arcfél területét ért erőbehatás annak helye, ereje és módja miatt alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés – orrcsonttörés – okozására.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Az előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítés végett fellebbezést jelentettek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.