Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 11. 08:25, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK / fotó: lvp

Véradás és tisztelgés a mindennapok hősei előtt

Véradás és tisztelgés a mindennapok hősei előtt

A szolgálat közben elhunyt Borbély Zoltánra és a hősi halált halt rendőrökre emlékezik február 11-én és 12-én a megyei főkapitányság. A rendőrség idén is országos véradást szervez, a megyében Esztergomban és Tatabányán.

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től minden év február 11-e Magyarország Rendőrségének hivatalos véradó napja. Komárom-Esztergom megyében idén két helyszínen adhatnak vért azok, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni. Február 11-én (11-17 óra között) Tatabányán a Vértes Center földszintjén, február 12-én (10-15 óra között) pedig az Esztergomi Rendőrkapitányság épületében.

Az önkéntes véradással nemcsak Borbély Zoltánnak kíván a rendőrség emléket állítani, hanem tiszteleg azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. A véradás néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen. A rendőrség ezért kéri mindenkit, hogy legyen egy a segíteni akarók közül, adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg három ember életét!

Tatabányán a Magyar Vöröskereszt és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a véradás mellett programmal is várja nemcsak a véradókat. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt sminkelt sérülésekkel, annak ellátásával, Ambu-babán történő újraélesztés gyakorlásával vesz részt a rendezvényen. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya prevenciós kisfilmek vetítésével és drogtotóval készül, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága pedig elhozza „részeg szemüvegeit”, melyek segítségével kipróbálható, hogyan változik meg látásunk, térérzékelésünk, egyensúlyunk alkoholfogyasztás során. Továbbá az ÁNTSZ AIDS-tanácsadást tart és tápláltsági állapotfelmérést végez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT