Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 02. 14:23, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Veres Péter és a Dinamo Moszkva a CEV-kupa trónján

Veres Péter és a Dinamo Moszkva a CEV-kupa trónján

A lengyel Asseco Resovia Rzeszówot a visszavágón is 3:2-re győzte le, így a Veres Péterrel a soraiban villogó Dinamo Moszkva lett a férfi röplabda CEV-kupa 2012. évi nyertese.

Az első, lengyelországi találkozón úgy nyert 3:2-re az orosz Dinamo Moszkva a férfi CEV-kupa fináléjában, hogy 11:13-ról fordított a döntő szettben, és az utolsó három pontot Veres Péter szerezte! Akkor 19 pontig jutott a magyar nyitásfogadó-ütő, míg a vasárnap esti, szintén ötjátszmás (130 percig tartó) visszavágón 18-ig.

A túloldalon a 2007 óta német válogatott Grózer György szerdán 27, vasárnap 23 pontot szerzett, de a visszavágón a mezőny legjobbja a Dinamo kettesütője, a 30 pontot termelő Nyikolaj Pavlov lett.

A Dinamo az elmúlt hat szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelt, és egy-egy második, illetve harmadik helyet szerzett. A klubnál háborogtak, amikor ebben az idényben (Orosz Kupa- és bajnoki ezüstjük, valamint 2011-es Bajnokok Ligája-bronzuk ellenére) nem kaptak helyet a BL-sorozatban. CEV-kupa-diadalukkal talán már nem is bánják, hogy így alakultak a dolgok, ráadásul egy győzelemre állnak a fináléba jutástól az orosz pontvadászatban.

Érdekesség, hogy a labdát 2000 óta légiósként ütő Veres Péternek ez az első elsősége a nemzetközi kupaporondon, és éppen tíz esztendő telt el egy másik magyar férfi játékos, Kántor Sándor CEV-kupa-aranya óta: Kántor 2002-ben az olasz Cuneóval jutott a csúcsra a második számú európai kupasorozatban.

A Tytan AZS Czestochowa férfi röplabdacsapata nyerte meg a Challenge-kupát – annak ellenére, hogy a döntő hazai visszavágóján ötszettes csatában kikapott a szintén lengyel Politechnika Warszawskától, de az aranyszettben végül a házigazdák diadalmaskodtak. A Czestochowa, valamint 2400 nézője a 3:1-es idegenbeli siker és a kétjátszmás előny után nem gondolta, hogy aranyszettre lesz szüksége a házigazdának, pedig ez történt.

Az olasz Yamamay Busto Arsizio nyerte meg a női CEV-kupát, miután a döntő visszavágóján, hazai pályán, ötezer néző előtt négyjátszmás mérkőzésen legyőzte a török Galatasarayt, majd az aranyszettben is jobbnak bizonyult ellenfelénél. Az összecsapás közel két órán át tartott.

Az azeri Lokomotív Baki nyerte meg a női röplabdázók Challenge-kupáját, miután a döntőben aranyszettel győzött a honi rivális Azerrail Baki ellen. A sorozat előző idényében szintén ez a két gárda jutott be a fináléba, de akkor az Azerrail győzött. A Lokomotív három elveszített európai kupafinálét követően először nyert a döntőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.