Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 30. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Verés után házat zsarolt ki egy esztergomi testvérpár

Verés után házat zsarolt ki egy esztergomi testvérpár

A testvérpár fenyegetésének hatására mindenét odaadta a sértett.

Egy 20 éves fiatal vagyonát szerezte meg fenyegetésekkel a 26 éves esztergomi H. Zoltán és testvére, a 23 éves nyergesújfalui V. Katalin, akik ellen zsarolás bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

A sértett 2012-ben ismerkedett meg H. Zoltánnal. Barátok lettek mindaddig, míg a 26 éves gyanúsított tudomást nem szerzett pártfogoltja anyagi helyzetéről. H. Zoltán a sértett bántalmazását követően előbb a bankban őrzött pénz felvételére kényszerítette a fiatal férfit, majd ügyvéd jelenlétében nyergesújfalui házáról is adásvételi szerződést köttetett vele. Az ingatlan így H. Zoltán testvérének, V. Katalinnak a nevére került, a sértett pedig pár napra rá az utcára, a nő ugyanis beköltözött oda. A testvérpár többször megfenyegette a fiatal férfit, ha elmondja bárkinek is a történteket, újabb verés lesz a következménye. A sértett végül a helyi rendőröktől kért segítséget, akik 2014. június 26-án gyanúsítottként hallgatták ki a testvérpárt. Az ellenük folytatott büntetőeljárást a rendőrség lezárta és április 27-én vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.