Városlista
2021. július 27, kedd - Olga

Hírek

2021. Június 14. 20:17, hétfő | Helyi

Vérjuhart ültettek a véradók tiszteletére Esztergomban

Vérjuhart ültettek a véradók tiszteletére Esztergomban

A véradók világnapja alkalmából hétfőn Esztergomban mutatta be a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt új, négyágyas véradóbuszát és Kásler Miklós, valamint Hernádi Ádám segítségével elültették a „véradók fáját”.

Az ünnepi eseményen részt vett Kásler Miklós az EMMI minisztere, Hernádi Ádám polgármester, továbbá a megyei és a helyi Vöröskereszt vezetőségének tagjai.

Kásler Miklós a faültetés előtt arról beszélt, hogy hazánkban évente 1500-1600 egység vérre van szükség. Kiemelte, hogy a magyar emberek bebizonyították a járvány alatt, hogy válság idején is szolidárisak a rászorulókkal, ezért a véradók segítségével számos életet lehetett megmenteni.

Hernádi Ádám polgármester elmondta, hogy városunk sok mindenre lehet büszke, például arra is, hogy Esztergom volt a helyszíne a Magyar Vöröskereszt megalapításának, és arra is, hogy négy vöröskeresztes alapszervezetének 219 tagja a szerteágazó karitatív tevékenység mellett évente 2000 adag vér összegyűjtéséhez nyújt segítséget.


Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, a vérellátóbusz az országban elsőként Esztergomban állt szolgálatba.
A véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt folytatta a tavaly indult „Véradók fája” kezdeményezést, melynek keretén belül minden évben más helyszínen ületik el a véradókra utaló fácskát. idén a Komárom-Esztergom megyei szervezet városunkban a Várhegy tövében ültetett el egy oszlopos vérjuhart.

(Fotó: Hernádi Ádám Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 10:24, kedd | Helyi

Koncertek a Kalifa-tanyán

Igazi legendák lépnek fel Búbánatban augusztus 7-én. A Kalifa-tanya színpadán penget majd többek között Tolcsvay Béla és zenél majd a TŰZKERÉK XT, de hallagthatunk indiai szitár muzsikát is.

2021. Július 27. 06:48, kedd | Helyi

Folytatódik a szelektív kukák kiosztása!

A következő két hétben, augusztus 7-ig minden érvényes szerződéssel rendelkező, a házhoz menő szállításban részesülő lakos térítésmentesen veheti át a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes kukákat.

2021. Július 26. 20:09, hétfő | Helyi

Homokszobor készül az esztergomi Duna parton

Augusztus 5-től egy óriási, homokból készült műalkotást csodálhatunk meg az esztergomi Erzsébet parkban.

2021. Július 26. 19:01, hétfő | Helyi

Újra irtják a szúnyogokat

Esztergom város közigazgatási területén újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a hét második felében.