Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 14. 20:17, hétfő | Helyi

Vérjuhart ültettek a véradók tiszteletére Esztergomban

Vérjuhart ültettek a véradók tiszteletére Esztergomban

A véradók világnapja alkalmából hétfőn Esztergomban mutatta be a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt új, négyágyas véradóbuszát és Kásler Miklós, valamint Hernádi Ádám segítségével elültették a „véradók fáját”.

Az ünnepi eseményen részt vett Kásler Miklós az EMMI minisztere, Hernádi Ádám polgármester, továbbá a megyei és a helyi Vöröskereszt vezetőségének tagjai.

Kásler Miklós a faültetés előtt arról beszélt, hogy hazánkban évente 1500-1600 egység vérre van szükség. Kiemelte, hogy a magyar emberek bebizonyították a járvány alatt, hogy válság idején is szolidárisak a rászorulókkal, ezért a véradók segítségével számos életet lehetett megmenteni.

Hernádi Ádám polgármester elmondta, hogy városunk sok mindenre lehet büszke, például arra is, hogy Esztergom volt a helyszíne a Magyar Vöröskereszt megalapításának, és arra is, hogy négy vöröskeresztes alapszervezetének 219 tagja a szerteágazó karitatív tevékenység mellett évente 2000 adag vér összegyűjtéséhez nyújt segítséget.


Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, a vérellátóbusz az országban elsőként Esztergomban állt szolgálatba.
A véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt folytatta a tavaly indult „Véradók fája” kezdeményezést, melynek keretén belül minden évben más helyszínen ületik el a véradókra utaló fácskát. idén a Komárom-Esztergom megyei szervezet városunkban a Várhegy tövében ültetett el egy oszlopos vérjuhart.

(Fotó: Hernádi Ádám Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.