Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 11. 13:50, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/MTI/Fotó:MTI/Kovács Tamás

Versenyképességi támogatást kap a Neuzer-gyár

Versenyképességi támogatást kap a Neuzer-gyár

Összesen 806 vállalat kap állami támogatást a versenyképességi programban.

Munkahelymegőrző beruházásaihoz 806 magyar vállalat kap állami támogatást a versenyképesség-növelő támogatási programban, amelynek teljes keretösszege a kezdeti 50 milliárd forintról már 169 milliárd forintra emelkedett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Szijjártó Péter hozzátette, az állami támogatások kifizetése folyamatos, így néhány héten belül valamennyi pályázó megkapja a számára megítélt összeget.

Csütörtökön újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Köztük az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., melyhez 439,75 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 219,87 millió forinttal járul hozzá.

Az esztergomi vállalat a kerékpárgyártás területén a legnagyobb magyarországi szereplő. Új beruházásával lehetősége nyílik majd a cégnek a magyar beszállítói hányad növelésére.

Neuzer András a vállalat ügyvezetője elmondta, tavaly 4 milliárd forintos árbevételt ért a középvállalkozás. Kínából érkezik az alkatrészek jelentős része, de Olaszországból, Franciaországból is vannak beszállítóik, a koronavírus-járvány miatt azonban a beszállítói láncok megszakadtak.

Az ügyvezető szerint ennek hatására merült fel az igény a hiányzó alkatrészek helyben történő gyártására és a hazai beszállítók számának növelésére. A mostani beruházás ennek megvalósításában segít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT