Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 06. 07:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Verte és elhanyagolta kisgyerekeit egy részeges nő, majd magukra hagyta őket, míg ő külföldre utazott

Verte és elhanyagolta kisgyerekeit egy részeges nő, majd magukra hagyta őket, míg ő külföldre utazott

Az Esztergomi Járási Ügyészség három rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi nővel szemben.

Az asszony rendszeresen leittasodott, közben elhanyagolta, felpofozta két saját és egy nevelt gyermekét. Előttük trágárul beszélt és jelenlétükben veszekedett, kiabált az élettársával, a vádlott magatartása a gyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette – fejtette ki a megyei főügyészség.

A gyerekeket dolgoztatta

A nő 2016 nyarától gyakran leittasodott, emiatt dolgozni sem járt, élettársával gyakran veszekedett, kiabált és trágárul beszélt, aminek a 2002-ben és 2005-ben született két gyermeke, és a 2006-ban született, a családba fogadott harmadik gyermek a tanúi voltak. A vádlott ittas állapotban a dorogi lakásban a háztartást elhanyagolta, nem főzött, nem takarított, és gyakran egész nap az ágyban maradt, ezalatt a házimunkát a kiskorú sértettek végezték. A legidősebb sértett vásárolt a sportversenyeken való részvételéért kapott pénzből élelmiszert, hogy legyen mit enniük, a testvéreinek rendszeresen készített szendvicseket az iskolába.

A vádlott a családba fogadott gyermeknek az életkorát meghaladó mennyiségű házimunka elvégzését határozta meg, ezért a sértett az iskolában fáradt volt, ugyanennek a sértettnek az iskolai felszerelését a vádlott hiánytalanul és határidőben nem vásárolta meg. A nő ezt a sértettet az iskolai programokra nem engedte el, nem engedte sportolni, mert arra már nem kívánt pénzt kiadni.

Magukra hagyta a kicsiket, míg Spanyolországba utazott

Az asszony 2017 februárjától hetente 2-3 alkalommal pofonvágta a gyerekeket, velük ok nélkül kiabált. A gyerekek a vádlott fokozott ittassága, elhanyagoló és agresszív magatartása miatt zárkózottakká, visszahúzódókká váltak. 2017 tavaszán, a húsvéti szünetben a vádlott és élettársa Spanyolországba utaztak, a sértettek felügyeletét a vádlott csak az iskolai szünet idejére oldotta meg, ezt követően két-három napig az akkor 14, 11 és 10 éves sértettek egyedül hagyta a lakásban, magukról gondoskodtak, így jártak iskolába.

A vádlott a gyermekek előtt veszekedett az élettársával, a vita gyakran tettlegességig fajult, ilyen alkalmakkor a sértettek a szobájukba menekültek, hogy ne hallják és lássák a történteket. 2017. június 11-én két alkalommal is verekedés volt az ittas vádlott és élettársa között a dorogi lakásban, melynek tanúi volt két gyermek, akik közül az egyik a rendőrséget értesítette. Ezt követően a vádlott külföldre költözött, és a sértettek ellátásáról anyagilag sem gondoskodott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, eddig büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT