Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2020. Március 13. 16:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Veszélyben a Tour De Hongrie megrendezése is

Veszélyben a Tour De Hongrie megrendezése is

Esztergom kiemelt helyen szerepelt az idei kiírásban, bizonytalanná vált a körverseny megrendezése a koronavírus miatt.

A Giro d'Italia szinte biztosan nem jön idén Esztergomba, de veszélybe került az idei Tour De Hongrie megrendezése is.

A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne maradjon el a nagymúltú, az utóbbi években egyre népszerűbb futam, ugyanakkor a koronavírus miatt egyelőre bizonytalan, hogy megtartható-e az eredetielg tervezett időpontban.

"Az egész országot érintő Vészhelyzet bevezetése és az intézkedések között szereplő, 500 résztvevőnél nagyobb létszámú kültéri események betiltása érinti a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körversenyt is. Amennyiben az intézkedéseket visszavonják és az esemény biztonságosan megrendezhetővé válik, a Tour de Hongrie szervezőbizottsága 2020. május 13. és 17. között megrendezi a nemzetközi sporteseményt és annak kísérő rendezvényeit, természetesen az Operatív Törzs, az illetékes magyarországi hatóságok, illetve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ajánlásait szem előtt tartva.


Folyamatosan figyelemmel kísérjük az új típusú koronavírus-járvány (Covid-19) fejleményeit, kapcsolatban állunk a szervezésben együttműködő településekkel és a hatóságokkal, s amennyiben a körülmények úgy kívánják, az esetleges változásokról tájékoztatást adunk a Tour de Hongrie kommunikációs csatornáin.


A válsághelyzet elhúzódása esetére több tervvel is készülünk, hiszen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a nagy múltú nemzetközi sportesemény 41. kiírására ebben az évben sor kerüljön" - áll a szervezők által a verseny honlapjára felrakott közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT