Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Rendőrség

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

A Budapesti Autósok Közössége 2022. október 5-én osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt honlapján. A videón egy 2022. október 4-én rögzített hajmeresztő előzés látható, amely a 710-es számú úton történt. A rendőrség a felvétel kapcsán eljárást indított, hivatalosan bekérte az eredeti felvételeket, majd néhány napon belül beazonosította a cselekmény sértettjeit és elkövetőjét. Az eljárás adatai szerint egy 29 éves férfi személyautójával az M7 autópálya irányából közlekedett a 710-es számú főúton, ahol irányjelző használata nélkül áttért a szemben lévő forgalmi sávba azért, hogy az előtte haladó tehergépkocsit megelőzze. Az erdőtelki fiatalember manőverét úgy hajtotta végre, hogy közben vele szemben kettő gépkocsi is közlekedett. A frontális ütközés elkerülése érdekében a szemből, egymás mögött érkező két sofőr erőteljesen fékezett, valamint hirtelen kormánymozdulattal az útpadkára húzódtak. Az első gépkocsit egy 65 éves hölgy vezette, aki kihallgatásán elmondta, hogy amikor az útpadkára hajtott, akkor az autója megcsúszott és kis időre elvesztette uralmát a járműve felett, annyira megijedt.

A 29 éves férfi a szabálytalan előzés végrehajtásával a vele szemben közlekedő autósok életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A fiatalember gyanúsítotti kihallgatásán cselekményét elismerte és megbánta.

Ellene a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon folyik büntetőeljárás közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Videó: Budapesti Autósok Közössége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT