Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2019. November 12. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Veszélyeztetheti a bizonyítást a több mint félmilliárdot elcsaló esztergomi számlagyáros

Veszélyeztetheti a bizonyítást a több mint félmilliárdot elcsaló esztergomi számlagyáros

Legalábbis a bíróság szerint, ezért az ügyészség indítványára letartóztatásban marad a több mint félmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnszervezet vezetője – közölte az vádhatóság kedden.

Strómanok és könyvelők is segítettek egy esztergomi vállalkozót, akinek céghálózata fiktív számlákkal mintegy 600 millió forint kárt okozott a költségvetésnek – írtuk a férfi júniusi elfogása után.

Az ügyészség kedden újabb információt közölt: a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult ügyben a férfi letartóztatásának határidő-hosszabbítását indítványozta a megyei vádhatóság.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013-tól egy olyan céghálózatot hozott létre és működtetett, melynek az alsó szintjén működő gazdasági társaságokat strómanok, elsősorban hajléktalanok nevére íratta, míg más cégek esetében intézkedett a valótlan tartalommal kiállított számlák befogadásáról és azokkal trükközött az Áfával. A fiktív számlákat kiállító cégek fiktív alvállalkozók által valótlan tartalommal kiállított számlákat fogadtak be.

A számlakiállító gazdasági társaságok tekintetében az irányítást ténylegesen a férfi gyanúsított látta el, ő koordinálta a számlák kiállítását. Szervezetének napi munkafolyamata ellátására a gyanúsított Esztergomban létrehozott egy irodát, ahol a „megrendelői igények” alapján történt a számlák kiállítása.

A gyanúsítottal 21 rendbeli költségvetési csalás bűntette megalapozott gyanúja áll fenn, a gyanúsított által a költségvetésnek okozott összes vagyoni hátrány meghaladja az 535 millió forintot.

Az ügyészség indítványára a bűnszervezetet létrehozó férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 18-án elrendelte.

Az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatás határidejét előbb 2019. október 18-ig, majd legutóbb 2019. december 18-ig meghosszabbította, mert továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, valamint a bűncselekmény elkövetését folytatná.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.