Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 15. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vigyázzunk, nehogy elvesszen cafeteriánk!

Vigyázzunk, nehogy elvesszen cafeteriánk!

Több ezer munkavállalónak több százmillió forintja van még a tavalyi Szép-kártyákon. A 2011-ben utalt összegek elvesznek, ha december 31-éig nem költik el őket. Ezt azonban nehezíti, hogy a 2011-es összegeket csak szállásdíj fizetésre lehet felhasználni, minthogy induláskor csupán erre lehetett 300 ezer forintig kedvezményes adózással juttatást adni. A Széchenyi Pihenőkártyát (Szép-kártya) 2011-ben az OTP és az MKB bocsátott ki.

Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója a közrádióban elmondta, tavaly kezdték el a Szép-kártya-kibocsátásokat, akkor még csak szálláshely szolgáltatásra lehetett igénybe venni. Idén bővült a kör, vendéglátásra, szabadidős tevékenységre is használható, s ennek hatására meredeken emelkedett az igénybevevők száma. Jelenleg az OTP Szép-kártyát 550 ezer munkavállaló használja, s a munkáltatók eddig 48 milliárd forintot töltöttek fel.

A tavaly feltöltött egyenlegek most év végén járnak le, s a Szép-kártyára vonatkozó rendelet értelmében nem lehet a következő évre átvinni. Az OTP-s Szép-kártyák esetében az összes kártya 1,5 százaléka érintett, amelyen körülbelül nyolcezer munkavállalónak 300 millió forintja van. Az év végéhez közeledve gyorsul a felhasználás, hetente körülbelül 50 millió forinttal csökken az összeg, s Róth Lajos úgy véli, van remény, hogy év végéig teljesen kifussanak a tavalyi feltöltések.

Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta, a Szép-kártya az év folyamán egyre népszerűbb lett, a szolgáltatók több mint 755 ezret adtak ki a munkavállalók részére, és több mint 60 milliárd forintot töltöttek fel, amelyből 35 milliárdot már el is költöttek a felhasználók. Lenner Áron Márk is úgy látja, a tavaly feltöltött összegek dinamikusan csökkennek, s ez a szolgáltatók által folytatott kampánynak is köszönhető. A helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell az utazást még erre az évre időzíteni, lehetőség van arra is, a jövő évi utazást fizeti ki a felhasználó, az a lényeg, hogy a kifizetését december 31-éig lebonyolítsa.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség igazgatója elmondta, az országban több mint 15 ezer szolgáltatóhely fogadja el a Szép-kártyát. Tapasztalataik szerint általában egy és öt nap közötti időtartamra utaznak vele, s az elmúlt hónapokban a hosszú hétvégéken megteltek a szállodák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk