Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 22. 14:24, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Vihar - Meteorológia: estére mindenhol mérséklődik szél

Vihar - Meteorológia: estére mindenhol mérséklődik szél

A délutáni óráktól mérséklődik a szél, és estére várhatóan már mindenhol 60 kilométer/óra alá csökken a sebessége. Ezzel együtt a havazás és a hófúvás is gyengül, szombaton már nem várható veszélyes időjárási jelenség.

Jelenleg az ország tizenhárom megyéjében - Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest - és Budapesten is citromsárga, vagyis elsőfokú riasztások vannak érvényben a viharos szél és közülük több helyen a hófúvás miatt is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott péntek délelőtti figyelmeztető előrejelzésében azt írta: északkeleten és az ország középső sávjában a déli, kora délutáni órákig viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések várhatók, majd ezek az esti órákig fokozatosan 60 kilométer/óra alá mérséklődnek.

Északkeleten a délutáni, esetleg kora esti órákig folytatódik a váltakozó intenzitású havazás, legtovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén. A hó valószínűleg Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye keleti felében marad majd meg. Ezeken a területeken az esti órákig nagyjából 5 centiméternyi friss hó hullhat. Hófúvásra is ott kell számítani, mivel másutt döntően 0 fok felett alakul a nappali hőmérséklet.

Mint írták, a jelenleg még Jászberény-Szolnok-Szeged vonalában jellemző időszakos havazás, illetve havas eső a következő órákban tovább gyengül. A magasabb hőmérséklet miatt hófúvás ezeken a területeken egyre inkább már csak Szegedhez közeledve lehet jellemzőbb - tették hozzá.

Szombaton a kritériumokban felsorolt veszélyes időjárási jelenség nem várható - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.