Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 19. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: mti

Viharos széllel érkezik a hidegfront, elsőfokú figyelmezetés

Viharos széllel érkezik a hidegfront, elsőfokú figyelmezetés

Viharos széllel érkezik a hidegfront szerda kora délután – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelző előrejelzésében. Megyénkben emiatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A figyelmeztetés szerint az északnyugatira forduló szelet kísérő lökések várhatóan elérhetik az óránkénti 60-80 kilométeres erősséget is a Dunántúlon. A Duna vonalát késő délután vagy este éri el a front, megerősödő, néhol viharossá fokozódó széllel. Késő este Borsod-Abaúj-Zemplén, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is viharossá fokozódhat az északkeleti szél.

A várható viharos erősségű szél miatt tíz megyére – Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Pest – valamint a főváros területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: szerda délben, délután a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza-közén, majd estétől a tiszántúli, északkeleti országrészben helyenként zivatarra is számítani lehet. Ennek során a széllökések erőssége néhol az óránkénti 60 kilométeres erősséget is elérheti, illetve – elsősorban a Tiszántúlon – késő este az egymást követő záporokból, zivatarokból helyenként 25-30 milliméternél több csapadék is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadás miatt Hajdú-Bihar megyére szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Az előrejelzés szerint szerdám a legmagasabb nappali hőmérséklet még eléri a 23-28 fokot, de északnyugaton már kissé hűvösebb lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.