Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2018. Május 23. 17:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Világkupa-győzelmek és fényes érmek az esztergomi kick-boxosoktól

Világkupa-győzelmek és fényes érmek az esztergomi kick-boxosoktól

Összesen 3 arany, 3 ezüst és 11 bronzérmet hoztak haza az esztergomi kick-boxosok a 24. Magyar Kick-Box Világkupáról Budapestről a hétvégén.

Idén pünkösd hétvégén zajlott le a 24. Magyar Kick-Box Világkupa Budapesten a BOK rendezvényközpontban (egykori SYMA Csarnok). A nevezők számát tekintve óriási érdeklődés övezte az eseményt, hiszen 37 országból érkeztek versenyzők Budapestre és a 247 egyesülettől összesen 2473 nevezés érkezett a szervezőkhöz.
Az óriási versenyzői létszámot felvonultató viadal 3 napig tartott és az esztergomi kick-boxosok mindhárom napon érdekeltek voltak.

A pénteki nyitónapon került sor a veteránok, a zöld öv alatti kezdők, illetve a csapatok mérkőzéseire. Az eseménydús és izgalmas nap végén 4 bronzéremnek is örülhettek a mieink. Bujalka Benedek a zöld öv alatti kezdő kategóriában, Nagy Ferenc és Bogár Mihály a veterán korcsopartban állhatott dobogóra, illetve a férfiak light-contact csapat küzdelmében a -74 kg-os és a +74 kg-os kategóriában is esztergomi csapat szerezte meg a bronzérmet. Előbbiben Kajtár Bence és Csorba Ádám (Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia Budapest), utóbbiban Jánosi Máté és Vígváry Viktor szerepelt.

A szombati napon zajlottak a point-fighting szabályrendszer küzdelmei, ahol egyetlen versenyző képviselte a csapat színeit és nem is akárhogyan. Káli Lujza a gyerek korcsoport (8-9 évesek) +32 kg-os kategóriájában 16-os tábláról indulva 4, köztük két magyar, egy horvát és egy brit nemzetiségű ellenfelet legyőzve nyerte meg a Világkupát és állt fel a dobogó legfelső fokára.

A vasárnapi zárónapon következtek a light-contact és kick-light mérkőzések, az Esztergomi Kick-Box SE ezen a napon képviseltette magát a legnagyobb létszámban, hiszen ezek a csapat fő szabályrendszerei. A legeredményesebb esztergomi Vígváry Viktor lett, aki a junior light-contact és kick-light aranyérme mellé a felnőtt kick-light mezőnyben egy bronzérmet is nyerni tudott. Magyar Szabolcs és Kajtár Bence szintén juniorként tudtak bronzérmet szerezni a felnőttek mezőnyében, mindketten rutinos és kemény ellenfelekkel szemben. Bence emellett saját korcsoportjában is brillírozott és ezüstérmet szerzett. A cadet 2-es korosztályban Kána Koppány kick-light-ban nyert bronzérmet, Baráth Albert Károly pedig mindkét szabályrendszerben a döntőig verekedte magát és gyűjtött be két ezüstérmet.
A már említett junior versenyzőink mellett Jánosi Máté és Kis Balázs indultak a felnőttek mezőnyében, Máté light-contacban, Balázs pedig kick-light szabályrendszerben lett bronzérmes és állhatott dobogóra. A csapattal tartott még Tóth Dénes és Farkas Botond, akik a cadet 1.-es korcsoportban versenyeztek. Elsőízben vettek részt komoly nemzetközi tornán és annak ellenére, hogy nem szereztek érmet kiválóan helyt álltak.

Egy sikeres Világkupa végén az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői összesen 3 arany, 3 ezüst és 11 bronzérmet vihettek haza.

(Akik a csapatképről hiányoznak: Káli Lujza, Bujalka Benedek, Tóth Dénes, Farkas Botond, Bogár Mihály és Nagy Ferenc)

Címkék: érem, kick-box, világkupa

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco