Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Virtuális séta a Kerek-tónál

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

Mindezt könnyedén megtehetjük egy- a város honlapján fellelhető - virtuális séta keretében.

A Kerek-tóról készült rendkívül látványos,mozgatható drónfeltével mellett a honlapon lévő virtuális séta során nem csak bekukkanthatunk, hanem alaposan körbe is járhatjuk a nemrég elkészült természetház mindkét szintjét.

Az élethű, apró részleteiben is pontos kidolgozás, tökéletes térélményt nyújt,így mintha ott lennénk, úgy sétálhatunk az egyes helyiségek között.

A túra külünlegessége az ún. babaház nézet, amely az épület helységeit virtuálisan, körbeforgathatóan helyezi a térbe, mintha egy valódi, aprólékos gonddal készült babaházat néznénk, ahol minden valódi.

Sétánkat a lap alján, bal oldalon elhelyezkedő ikonokkal lehet irányítani, itt választhatjuk ki, hogy melyik szintet néznénk meg, a 3D-s sétát szeretnénk, vagy a babaház nézetben barangolnánk. A képernyőn megjelenő nyíl segítségével tudunk haladni fel, le, körbe, jobbra vagy balra. A nyíl előtt megjelenő körökre kattintva az ott lévő nézőpont tárul fel, illetve abba az irányba indulhatunk tovább.

A virtuális séta linkje:

https://esztergom.hu/turizmus/latnivalok/virtualis_turak/hir/457-kerektavi-termeszethaz

Fotók: esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 09:48, vasárnap | Helyi

A Képviselő-testület 2021. október 21-i rendes ülésének meghívója

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete soron következő ülését 2021. október 21-én (csütörtökön) 9 órakor a Városháza nagytermében tartja.

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.