Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2014. Október 14. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: archívum

Visszakapcsol a Suzuki – egy műszakban év végéig

Visszakapcsol a Suzuki – egy műszakban év végéig

Egy műszakban folyik a termelés az eddigi kettő helyett az esztergomi Suzuki gyárban év végéig. Jövő év elejétől viszont ismét rákapcsol a gyártó, mivel új modell bevezetésével újra két műszakra áll majd át.

Az esztergomi Suzuki gyárban jelenleg már egy műszakban zajlik a munka, a vállalat ugyanis visszafogta a termelését, az információt Ruska Viktória a Suzuki kommunikációs vezetője erősítette meg a Napi Gazdaságnak. Az átállás év végéig tart, ami köszönhetően annak, hogy megszűnt a Splash gyártása, valamint az SX4 modellt felváltotta az S-Cross. Utóbbival együtt jelenleg még a Swift készül az esztergomi gyárban.

A vállalat az átállás ellenére úgy számol, hogy teljesíti az idénre kitűzött gyártási darabszámot és mintegy 150 ezer autó készül el Esztergomban. A termelés visszafogása miatt pedig nem várható leépítés, szögezte le a Suzuki kommunikációs vezetője.

Az egyműszakos átállás év végéig tart, jövő év elejétől ugyanis beindul a korában iV4 koncepció néven futó városi terepjáró, mára már Vitara utóddá átnevezett modell gyártása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.