Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 28. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszakozik az EB a telefonadó ügyben

Visszakozik az EB a telefonadó ügyben

A telekommunikációs szektorra kivetett válságadó után most a telefonadó ügyében indított keresetét is visszavonta az Európai Bíróságon az Európai Bizottság Magyarország ellen - közölte csütörtökön Ryan Heath, a digitális területért felelős biztos, Neelie Kroes szóvivője.

A szóvivő a döntést azzal indokolta, hogy júniusban a bíróság úgy határozott, hogy a Franciaországban 2009-ben a távközlési szektorra kivetett adó sem ütközik uniós jogba, konkrétan az engedélyezési irányelvbe, ezért ez ehhez hasonló adókkal kapcsolatos kifogásait, amelyeket ugyanerre az irányelvre hivatkozva indított Brüsszel, most sorban mind visszavonja a bizottság. Ezért állították le a Magyarországon a távközlési szektorra kivetett különadó, válságadó ügyében indított eljárást is.

Az úgynevezett engedélyezési irányelvnek a bizottság által hivatkozott cikke azt mondja ki, hogy a kifejezetten a távközlési szektorra kivetett igazgatási díjakat csak a szektor irányítására és szabályozására lehet fordítani, azok az országok, amelyek ellen emiatt a bizottság eljárást kezdeményezett, pedig nem erre fordítják az ebből származó bevételeket, hanem az egyszerűen befolyik a büdzsébe.

Magyarország az eljárásban azzal érvelt, hogy az adó nem igazgatási illeték, ezért arra ez a cikk nem vonatkozik. A Franciaország ellen indított eljárást lezáró ítélet azt mondta ki, hogy a távközlési szektorra kivetett adó nem sért uniós jogot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).