Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2011. December 27. 14:40, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszaszámlálás: napokon belül megbénulhat az egészségügy

Visszaszámlálás: napokon belül megbénulhat az egészségügy

Még három napig működik a Magyar Rezidensszövetség visszaszámláló órája.

Papp Magor, a szövetség elnöke még bízik benne, hogy ebben a három napban még lesz változás, ellenkező esetben életbe lép két és fél ezer orvos felmondó levele.

A fő kérdés, hogy a kormányzat számára fontos-e a magyar egészségügy, lát-e az itt dolgozókban perspektívát – fogalmazott a Kossuth Rádió reggeli műsorában Papp Magor. Hozzátette: szeretnék megakadályozni az ágazat spontán összeomlását, hiszen évente több mint ezer orvos adja fel a küzdelmet és költözik külföldre.

A kezdeményezésben nincs politika, össztársadalmi érdekről van szó, kormányzattól függetlenül régóta mostoha helyzetben van az egészségügy – hangsúlyozta a rezidensszövetség elnöke, aki bízik a megegyezésben, amellyel reményei szerint orvosokat lehet itthon tartani - tájékoztat a hirado.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.