Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 17. 17:54, kedd | PR
Forrás: (x)

Visszatérő lakberendezési trendek

Visszatérő lakberendezési trendek

Nagy visszatérések, amikért rajongunk.

Nem csak a lakberendezésben, a szépségtrendekben, a divat világában ismert jelenség, hogy az aktuális legnagyobb kedvencek valójában nem újak, hanem a múltban már megismert dolgok felújított, átalakított, korszerűsített változatai. A puha, süppedős szőnyeg, a rattan bútor, a napot formázó tükör is mind a második virágkorukat élik.

A természetes anyagok népszerűsége, a fenntarthatóságra való törekvés elhozta a hetvenes évek számos divatjának reneszánszát, így a rattan bútorokét is. Fél évszázad elteltével hihetetlen népszerűségnek örvendenek ismét, persze ma már kicsit színesebbek, kicsit ergonomikusabbak. Ma már fontos a test és lélek egészsége is, ahogy a környezeté is, így természetesen ezt tükrözi a lakberendezés is.

Tükrök kapcsán is igaz ez, hiszen újra velünk vannak az otthonokba világosságot és fényt csempésző, napot formáló tükrök. Különösen népszerűek az arany sugarakkal ragyogó darabok, de az előzőekben megfogalmazottak miatt a nád, bambusz sugarakkal ötvözött tükrök sem ritkák.

Néhány évvel ezelőtt még ósdinak, „túl ’70-es évek” hangulatúnak tűnt, ma viszont az otthonosság egyik szimbóluma lett a shaggy szőnyeg. A hygge térhódításával a puha textilek, az igazi otthoni kuckózás ma már el sem képzelhető egy ilyen hosszúszálú szőnyeg nélkül.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb visszatérője a kézművesek nagy kedvencének számító lakásdekorációs szupersztár, a makramé. Fali díszek, kaspók, függőszékek, függőlámpák, puffok, tányéralátétek és még hosszan sorolhatnánk, hogy milyen dekorációs elemek újragondolt formájában vált a tervezők és a lakberendezők egyik legnagyobb favoritjává ez a rég látott vendég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.