Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Augusztus 17. 17:54, kedd | PR
Forrás: (x)

Visszatérő lakberendezési trendek

Visszatérő lakberendezési trendek

Nagy visszatérések, amikért rajongunk.

Nem csak a lakberendezésben, a szépségtrendekben, a divat világában ismert jelenség, hogy az aktuális legnagyobb kedvencek valójában nem újak, hanem a múltban már megismert dolgok felújított, átalakított, korszerűsített változatai. A puha, süppedős szőnyeg, a rattan bútor, a napot formázó tükör is mind a második virágkorukat élik.

A természetes anyagok népszerűsége, a fenntarthatóságra való törekvés elhozta a hetvenes évek számos divatjának reneszánszát, így a rattan bútorokét is. Fél évszázad elteltével hihetetlen népszerűségnek örvendenek ismét, persze ma már kicsit színesebbek, kicsit ergonomikusabbak. Ma már fontos a test és lélek egészsége is, ahogy a környezeté is, így természetesen ezt tükrözi a lakberendezés is.

Tükrök kapcsán is igaz ez, hiszen újra velünk vannak az otthonokba világosságot és fényt csempésző, napot formáló tükrök. Különösen népszerűek az arany sugarakkal ragyogó darabok, de az előzőekben megfogalmazottak miatt a nád, bambusz sugarakkal ötvözött tükrök sem ritkák.

Néhány évvel ezelőtt még ósdinak, „túl ’70-es évek” hangulatúnak tűnt, ma viszont az otthonosság egyik szimbóluma lett a shaggy szőnyeg. A hygge térhódításával a puha textilek, az igazi otthoni kuckózás ma már el sem képzelhető egy ilyen hosszúszálú szőnyeg nélkül.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb visszatérője a kézművesek nagy kedvencének számító lakásdekorációs szupersztár, a makramé. Fali díszek, kaspók, függőszékek, függőlámpák, puffok, tányéralátétek és még hosszan sorolhatnánk, hogy milyen dekorációs elemek újragondolt formájában vált a tervezők és a lakberendezők egyik legnagyobb favoritjává ez a rég látott vendég.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:56, szerda | PR

Egyszerűbb játékok, boldogabb gyerekkor: a Montessori módszer

A gyereknevelés manapság nehéz terep. Bár rengeteg információhoz férünk hozzá, amikhez korábban nem, vagy csak nehezen, a bőség zavara miatt nem könnyű eldönteni,

2021. Szeptember 22. 17:45, szerda | PR

Ha játék, akkor határ a csillagos ég?

Idő, pénz, energia. Ha tetszik, ha nem, mind a háromból bőven kell áldozni a játszás oltárán. Ám ezzel az ég világon semmi baj nincsen akkor, ha van egy fal, ami a megálljt jelenti.

2021. Szeptember 21. 17:07, kedd | PR

Lapradiátor – a klasszikus fűtési megoldás

Otthonunk fűtési rendszerének kialakításakor, felújításakor a leginkább elterjedt megoldás a padlófűtés, vagy a radiátoros fűtés.

2021. Szeptember 20. 15:39, hétfő | PR

Divatos és praktikus - melyik gyermekcipőt válasszuk az őszi-téli időszakra?

Felelősségteljes szülőként mindenből a legjobb minőséget szeretnéd a gyermekednek adni?