Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 30. 18:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Már visszavihetők a kifogásolt vérnyomáscsökkentők

Már visszavihetők a kifogásolt vérnyomáscsökkentők

Már visszavihetők a gyógyszertárakba azok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, amelyek valsartan hatóanyagánál kifogást találtak a hatóságok

– közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-vel. A közlés szerint a szennyezett valsartan hatóanyagú készítményeket július 30-tól augusztus 31-ig vihetik vissza a betegek.

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy betegenként két doboz, bontatlan és lejárati időn belüli készítményt vihetnek vissza, és a gyógyszer-visszavétel időpontjában érvényes térítési díjának megfelelő összeget kapják meg a betegek, azok is, akik közgyógyellátásra jogosultak.

A forgalomból kivont gyógyszereket bármely gyógyszertár visszaveszi, és a vásárlást igazoló blokk sem szükséges a készítmények leadásához. Az OGYÉI tájékoztatása szerint a bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket is vissza lehet vinni, azokat a gyógyszertárakban található hulladékgyógyszer gyűjtésére kihelyezett dobozba helyezhetik el.

Az OGYÉI június 29-én függesztette fel huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását, mert az egyik, egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak, azonban nem minden Magyarországon forgalomba hozott valsartan hatóanyagú készítményt érintett az intézkedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.