Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2013. Július 03. 07:57, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Vitéz János Tanárképző Központ lett az esztergomi kar

Vitéz János Tanárképző Központ lett az esztergomi kar

Vitéz János Tanárképző Központ néven a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának részeként működik tovább az esztergomi kar.

Megszűnt július elsejével a Pázmány egyetem Vitéz János Kara Esztergomban, ám az intézmény továbbműködik, mint az egyetem központja. Mindez derül ki az új dekán hallgatóknak küldött leveléből, melyben Botos Máté kifejtette, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanácsának a fenntartó által jóváhagyott döntését követően a Vitéz János Kar „Vitéz János Tanárképző Központ”néven a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar részeként működik.

A változás értelmében így július elsejétől a kari feladatokat a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar látja el, immár nemcsak a piliscsabai, hanem az esztergomi helyszínen is.

A dékán arra törekszik, hogy a régi-új kar további működése során híven megőrizze a 170 éves esztergomi tanítóképző hagyományait és eredményeit, és hogy az integráció ne zavarja meg a tanulmányokat. Botos Máté hozzátette, a változással a hallgatók jogviszonya, egyetemi polgári jogai és kötelességei nem változnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT