Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Március 12. 07:38, kedd | Helyi
Forrás: Bárd Edit / Duna Múzeum

Vízgyűjtő – vizes tárlat nyílik a Víz Világnapján

Vízgyűjtő – vizes tárlat nyílik a Víz Világnapján

Vizes képekből nyílik kiállítás a Duna Múzeumban március 22-én, a Víz Világnapján. A Vízgyűjtő című tárlaton Kádár Katalin alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők.

Vizes a papírom, még mindig. Ez a téma nem akar kiapadni. Húsz éve építgetem képeimet apró hullámvonalkáimból. Visszatérő témám a víz, a vizek absztrahált világa, az örvények, a hullámok, a vihar, a szél, a „TENGER-ÉG”. Emberi alak nem jelenik meg ezeken a képeken, mégis emberi hangulatok, érzelmek, életérzések közvetítőivé válnak az elemek.

Lételemem, természetes közegem a víz. Vízparton érzem jól magam. Számomra ez a legjobb helyszín a magammal való találkozásra, a meditációra, az emlékezésre, vagy a jövő tervezésére. A belső csönd megélésére. És persze, a munkára. Felejteni is itt lehet.”

Kádár Katalinnál nem csupán a grafikai munkákon és a festményeken jelenik meg a víz mint téma; fotósorozatokat is készített különböző vizek partján. Tervezett környezetvédelmi plakátokat is.

A Vízgyűjtő című kiállítást Decsényi János Bartók-Pásztory díjas zeneszerző, Érdemes és Kiváló Művész nyitja meg március 22-én délután 17 órakor. A tárlat április 22-ig tekinthető meg a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, kedd kivételével minden nap 10-16 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.