Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 20. 23:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Vizsgálatot indított a rektor a Semmelweis egyetemi hallgatói lista miatt

Vizsgálatot indított a rektor a Semmelweis egyetemi hallgatói lista miatt

A Semmelweis Egyetemen vizsgálatot indítottak amiatt, hogy az interneten megjelent hírek szerint intézményük egy csoportja obszcén jelzőkkel listázta a hallgatókat. A csoport elnöke hamisítványnak nevezte a listát.

Az egyetem szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Semmelweis Egyetem vezetésének nincs tudomása arról, hogy az intézményben működő Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) obszcén jelzőkkel ellátott listát készített volna.
A több internetes portálon megjelent hírrel kapcsolatban Szél Ágoston, az egyetem rektora a délután folyamán egyeztetett az IÖCS vezetőjével, továbbá az ügy megnyugtató tisztázása érdekében azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy intézményi szinten megvizsgálja, valóban készült-e olyan lista, amely a hallgatókat a tanulmányi eredményeiken kívül bármilyen módon minősíti - olvasható a közleményben.
Szarvas Gábor, az Instruktor Öntevékeny Csoport elnöke szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a több médium által csoportjuknak tulajdonított obszcén jelzőket tartalmazó lista hamisítvány. Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve "a tartalékosok közé került jelentkezőkről", ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. A hivatalos listákon szereplőket semmilyen módon nem minősíti az IÖCS, azokon a név mellett csak a különböző elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám) szerepelnek - fejtette ki.
Mint kiemelte, az IÖCS mindent megtesz annak felderítésére, hogy - felhasználva a 2009-es és 2010-es tartalékos listákon szereplő neveket - ki és milyen célból készítette a hamis listát.
Szarvas Gábor úgy fogalmazott: "a csoport elnökeként, mind személyemben, mind pedig a csoport nevében felháborítónak tartom, hogy valaki ilyen listát készít, tesz közzé". A szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.