Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 02. 15:48, kedd | Helyi
Forrás: lvp/fotó: esztergom.hu

Óvodásoké és a zenéé volt a tér

Óvodásoké és a zenéé volt a tér

Közös dallal és játékkal köszöntötte hatszáz esztergomi óvodás hétfőn a Zene Világnapját a Széchenyi téren. A résztvevő gyerekek az eseményen az éneklést követően almát kaptak ajándékba.

Az az Angyalkert Óvoda meghívására érkeztek hétfőn az esztergomi óvodások a már hagyományos főtéri rendezvényre, melyet pár éve a Belvárosi Óvoda vezetője, Farkasné Schmidt Mária hívott életre. A Széchenyi térre a Zene Világnapján összegyűlt óvodásokat, pedagógusokat és szülőket előbb az ötletgazda, majd Tétényi Éva polgármester köszöntötte.
Ezt követően az óvodások közös éneklésbe kezdtek, mely során egyebek közt az „Azért varrták a csizmát” és a „Bújj, bújj zöld ág…” című dalocskák is elhangzottak. Az éneklés és a játékok után pedig minden óvodás, egy helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően, egy-egy magyar almát kapott.

A Zene Világnapját már 1975 óta tartja meg az az UNESCO Nemzetközi Tanácsa, mely október elsejét Yehudi Menuhin kezdeményezésre nevezte ki a muzsika jeles napjává.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.