Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 26. 12:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Völner Pál: 2018 a munkából élők éve lesz

Völner Pál: 2018 a munkából élők éve lesz

A munkából élőkről, a családokról és a biztonságról szól a jövő évi költségvetés. Kiemelt cél, hogy a magyar családok további támogatásokhoz jussanak, valamint erősödjön az ország biztonsága

- mondta dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő esztergomi sajtótájékoztatóján.

Kifejtette, hogy a fenti célok alapja Magyarország megerősödése, melyből komoly eredmények születtek, így például 2010 óta 700 ezerrel több munkahely létesült, csökkennek a munkát terhelő adók. Az országgyűlési képviselő azt is kiemelte, hogy 2018-ban a béremelési programot hajtanak végre a közszférában, a piaci szférában pedig a munkát terhelő adók csökkentésével teszik lehetővé a bérek növekedését. 2018-ban a minimálbér további 8 százalékkal emelkedik majd, a szakmunkás minimálbér pedig az idei 25 százalék után, jövőre újabb 12 százalékkal nő - tette hozzá Völner Pál.

Az államtitkár arról is beszélt tájékoztatójában, hogy a kormány egyedülálló családi adózás bevezetését tervezi, mely egymillió családnak segít majd. Ennek több része is lesz, egyrészt marad az Európában legalacsonyabb szja, 15 százalék, másrészt jövőre nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, 35 ezer forintra, valamint jövő esztendőben is folytatódik az első házasok adókedvezménye, illetve az otthonteremtésre 226 milliárd forint áll rendelkezésre.

A 2018-as költségvetésről szólva, dr. Völner Pál hozzátette, abban számos további elem segíti a családokat, így például csökken az éttermi étkezés, az internet és a hal áfája, ugyanakkor 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, illetve nyugdíjprémium kifizetésével is számol a kormányzat. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy jövőre a kormány 79 milliárdot kíván fordítani az ingyenes gyermekétkeztetésre, illetve a költségvetés része, hogy 2018-ban az állam fizeti az első sikeres nyelvvizsgát, az első emelt szintű, idegen nyelvből tett érettségit és a fiatalok számára az első sikeres jogosítványt is.

A biztonságról szólva az országgyűlési képviselő elmondta: a hazánk számára kockázatot jelentő migráció miatt a kormány jövőre is pénzt, egész pontosan 83 milliárddal több forintot különít el a határok védelmére, a közbiztonság korszerű módon való megtartására, de arra is figyel, hogy a rendőrök, katonák fizetése is emelkedjen jövőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.