Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2016. November 23. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Völner Pál Esztergomban: az illegális bevándorlás ellen csak a kormánypártokra lehet számítani

Völner Pál Esztergomban: az illegális bevándorlás ellen csak a kormánypártokra lehet számítani

Az illegális bevándorlás elleni törvényalkotásban korábbi ígéreteik, nyilatkozataik ellenére egyetlen ellenzéki párt sem állt ki az ország védelme érdekében, így kijelenthetjük,

hogy Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak – mondta Völner Pál országgyűlési képviselő a november 22-én, Esztergomban tartott sajtótájékoztatóján. A képviselő arra is emlékeztetett, hogy a migránshullám kezdetkor Orbán Viktor által előre jelzett tendenciákról szóló megállapításokat kevesen vették komolyan Európában, majd amikor a helyzet komolyra fordult jópáran átértékelték korábbi álláspontjukat. Az is nehezítette Magyarország helyzetét, amikor tavaly szeptemberben az uniós belügyminiszterek tanácsa arról határozott, hogy 160 ezernyi menekültet kell elosztani kötelezően a tagállamok között. Ezt a döntést a magyar kormány a luxemburgi bíróság előtt tavaly decemberben megtámadta.

A kormánypártok több módon kívánták megoldani, hogy a brüsszeli döntést ne lehessen foganatosítani hazánkkal szemben. Ezek egyike volt a népszavazás februári kezdeményezése, melyet október 2-án bonyolítottak le, s az eredménye ismert: a kötelező kvótára nemmel a szavazók 98 százaléka, 3,3 millió ember volt, összegezte Völner Pál.

Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott, hogy az ellenzéki pártok számára úgy tűnik saját hatalmi érdekeiken túl nem fontos semmi, nem a nemzet ügyét tartják szem előtt. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy az MSZP még nyáron a kvóta elutasításáról beszélt, majd sem az ötpárti egyeztetésben, sem az alkotmánymódosításról szavazásban nem vettek részt.

Völner Pál rámutatott, hogy a Jobbik azzal, hogy nem szavazta meg az illegális bevándorlás megakadályozását célzó alaptörvény módosítást, egy platformra kerül a DK-val, azaz a Gyurcsány-párttal, mely 2004-ben már egyszer elárulta a nemzetet, amikor a kettős állampolgárság kérdésében a határon túli magyarok ellen agitált. Völner aláhúzta, hogy a Jobbik vezetői is úgy nyilatkoztak korábban, hogy az országot meg kell védeni a migrációtól, a kötelező betelepítéstől, majd a népszavazási kampányban majd pedig az alkotmánymódosításban már lényegesen mást mondtak és tettek.Az országgyűlési képviselő tájékoztatójában azt is világossá tette, hogy a Jobbik által az alkotmánymódosítás megszavazása feltételeként megszabott letelepedési kötvény kérdésének semmi köze a migrációs kérdéshez, hiszen a letelepedési kötvényről jóval a migrációs válság előtt, 2011-ben döntött az Országgyűlés. Az akkori döntés értelmében a Magyarországon letelepedni kívánó külföldiek, akik megfelelnek az uniós elvárásoknak és 300 ezer euróért, tehát 100 millió forintért letelepedési államkötvényt jegyeznek öt évre, öt éves tartózkodási engedélyt kapnak Magyarországra. Ez alapján a Jobbik egy mondvacsinált dolog miatt hátrált ki az alkotmánymódosítás megszavazásából.

Völner Pál végül hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komoly erőfeszítéseket tett, hogy megvédje az országot a kötelező betelepítési kvótától, ezt a szándékot támasztotta alá az erről szóló népszavazás, mely 3,3 millió magyar ember egységesen támogatta a kormány álláspontját.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 13:57, vasárnap | Helyi

Maurer Dóra munkája borítja őszig a bécsi Ringturmot

Bécs második legmagasabb, huszonhárom szintes épületén 2006 óta jelennek már meg műalkotások.

2022. Május 22. 10:05, vasárnap | Helyi

Itt a hivatalos jelentés, ennyi majomhimlő-fertőzöttet azonosítottak eddig

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése szerint eddig tizenegy országból jelentettek majomhimlős megbetegedéseket, Svájcban és Izraelben szombaton azonosították az első eseteket.

2022. Május 21. 11:30, szombat | Helyi

Sic Transit Folk Műhely - Trianon 102 koncertje

A Sic Transit Folk Műhely koncertje a trianoni megemlékezések sorában különlegesnek ígérkezik.

2022. Május 21. 10:53, szombat | Helyi

Múzeumok Éjszakája 2022 Esztergom

Az esztergomi közgyűjtemények és közművelődési intézmények, galériák is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz.