Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Május 23. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

A franciák mindig arról voltak híresek, hogy alacsony köztük a szívbetegek száma, hiszen sok telített zsírsavat esznek. Évtizedekig a szívet védő és erősítő italként tekintettek a vörösborra.

Mostanában azonban ez a teória megkérdőjeleződött. Chris Kilham egy gyógyszerkutató úgy véli, nem csak a vörös bor volt az, amelyik éveken keresztül segített a franciáknak.

'Lehet, hogy több időt töltöttek a családjukkal, nem tudjuk. Elképzelhető, hogy több helyi zöldséget és gyümölcsöt ettek és több vitamin jutott a szervezetükbe. Semmiképp sem gondolom, hogy csak a vörösbor az oka egészségüknek' - mondja a szakértő.

Kilham szerint fontos volt az is, hogy sok hagymát, fokhagymát, póréhagymát, mogyoróhagymát fogyasztottak, ezek pedig köztudottan előnyösek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében. Hasznosabbak, mint a vörösbor - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.