Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. November 15. 14:30, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu

Washingtonban vették át a Tisztikeresztet a Takács Quartet tagjai

Washingtonban vették át a Tisztikeresztet a Takács Quartet tagjai

Koncertet adott vasárnap a washingtoni magyar nagykövetségen a Takács Quartet, az esemény végén a világhírű zenekar négy tagja átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

A kitüntetést az együttesnek Bartók Béla és Kodály Zoltán zenéjének magas színvonalú, autentikus előadásmódjáért, a magyar zeneművészet hírnevének öregbítéséért, a magyar népzene népszerűsítéséért, valamint a nemzetközi komolyzenei kritika által is elismert, kiemelkedően sikeres kamarazenei teljesítményéért adományozta Schmitt Pál köztársasági elnök.

A kitüntetéseket Szapáry György nagykövet nyújtotta át a Takács Quartet jelenlegi tagjainak: Edward Dusinberre elsőhegedűsnek, Schranz Károly másodhegedűsnek, Geraldine Walther brácsásnak és Fejér András csellista magyar állampolgár.

A vonósnégyest 1975-ben alapította a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia négy hallgatója, Takács-Nagy Gábor, Schranz Károly, Ormai Gábor és Fejér András. Az együttes 1983 óta a Coloradói Egyetem rezidens kamarazenekara. A számos rangos elismeréssel, egyebek között Grammy-díjjal, a BBC Music Magazine és a Gramophone magazin díjaival kitüntetett vonósnégyes évente kilencven koncertet ad világszerte, s állandó tagja az Aspeni Nyári Fesztiválnak, valamint a Santa Barbara-i Zeneakadémiának. A Takács Quartet a londoni Guildhall Zeneakadémia vendégzenekara.

Címkék: Takács Quartet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.