Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Július 25. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Zarándoklat indult az édesapákért Esztergomból

Zarándoklat indult az édesapákért Esztergomból

Augusztus 24-én az édesapákért ajánlja fel az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a Mária Út Egyesület. Augusztus 22. és augusztus 25. között az esztergomi ferencesek is csatlakoznak a kerékpáros zarándoklathoz.

Közép-Európa zarándokútján idén is megrendezi az egyesület az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot "Indulj el a test és a lélek közös útján az édesapákért!" mottóval.

„Lassan igazi hagyománnyá érik, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepe utáni hétvégén zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt.

A csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket.

A felajánlott célért való tenni akarás jelentése kettős ebben az értelemben: a komoly testi áldozat mellett az imádság ereje is meghúzódik. A zarándoklat felajánlása pedig igen gyakran célt is ér” – olvasható a szervezők honlapján, ahol további részletek találhatóak.

Ferences kerékpáros zarándoklat indul Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra
Kerékpáros zarándoklat indul Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra, amelyet az 1Úton Nemzetközi Zarándoknaphoz kapcsolódva az édesapákért ajánlják fel – írta a ferencesek.hu.

ONLINE JELENTKEZÉS ITT!

További részletek az esztergom.hu oldalon is olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.