Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Kovács Attila

Zarándokvonatok érkeztek Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Zarándokvonatok érkeztek Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett szombaton Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Corona IC vonattal érkezőket köszöntve azt kívánta, szálljon áldás a nemzetekre, a keresztényekre.

Kiemelte, fontos, hogy az két nap, amelyre a zarándokok érkeztek, üzenetje az egész világnak, hogy a kereszténység békességet, szeretet és örömöt sugároz.

Az államtitkára a zarándokok érkezésekor hangsúlyozta azt is, hogy az egész eucharisztikus kongresszus az összefogásról, a kereszténység üzenetéről, a szeretetről szól.

Újságíróknak elmondta, a Székelyföld, Moldva, Partium területéről, illetve vasárnap Felvidékről, Kárpátaljáról jövő zarándokok érkezése azt mutatja, megérte a nemzetpolitikában a 10-12 év küzdelem, hogy összefogják a nemzetet. Megérte a katolikus egyháznak is a 4-5 éves küzdelem, amellyel megszervezték ezt a csodálatos ünnepet, amelynek Ferenc pápa érkezése lesz a csúcspontja - tette hozzá.

Az erdélyi zarándokok utazását a MÁV ingyen biztosította. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a zarándokokat köszöntve elmondta, különleges vonat hozta őket Budapestre, mivel az az eucharisztikus kongresszus tiszteletére felmatricázott mozdony húzta a szerelvényt, amelyet 2019-ben Erdő Péter bíboros felszentelt.

A vezérigazgató azt kívánta a zarándokoknak, hogy a találják meg azt a lelki tartalmat, amely miatt idejöttek.

A vonattal érkező Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója elmondta, nagy várakozással, örömmel jöttek a rendezvényre, és megköszönte mindenkinek, hogy itt lehetnek.

Böjte Csaba közös ima keretében megáldotta a zarándok úton résztvevőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.