Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2017. Március 09. 13:44, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/ügyészség

Zebrán gázolt halálra egy fiatal nőt, majd elhajtott - vádat emeltek az esztergomi nő ellen

Zebrán gázolt halálra egy fiatal nőt, majd elhajtott - vádat emeltek az esztergomi nő ellen

Akár 7 és fél évet is kaphat az az esztergomi, 31 éves nő, aki 2015 decemberében gázolt halálra a fővárosban egy 24 éves nőt az egyik zebrán. A baleset után pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott. Vádat emeltek ellene.

A bűncselekménnyel vádolt 31 éves nő 2015 decemberében a budai rakpart Szabadság híd alatt szakaszán gázolt el egy zebrán áthaladó fiatal nőt, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A vádirat szerint a vádlott 2015. december 12-én nem sokkal éjfél után, a XI. kerületi budai rakparton az általa vezetett személygépkocsival a megengedett legnagyobb 50 kilométeres sebesség helyett 65-70 kilométeres sebességéggel haladt.

„Haladása során a Szabadság híd utáni útszakaszon kijelölt – közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott – gyalogos-átkelőhelyhez ért. A gyalogos-átkelőhely baloldalán zajló forgalomról a vádlott a szemből érkező gépkocsik takaróhatása miatt nem tudott meggyőződni, ennek ellenére a korábbi, abszolút eltúlzott fenti sebességét egyáltalán nem csökkentette, és nem ellenőrizte, hogy a zebrán át kíván-e haladni gyalogos, akinek elsőbbséget kell biztosítania” – olvasható az ügyészség közleményében.

A zebrán ekkor lépett az útra – a vádlotthoz képest balról jobbra – a sértett. A vádlott nem vette észre, majd a fiatal nőt elütötte. A baleset után pedig elhajtott, és nem győződött meg a sértett sérüléseiről, nem nyújtott számára segítséget. A baleset következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja, amely bűncselekmények törvény szerinti büntetési tétele – a bűnhalmazat miatt – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Korábbi cikkünk:

Esztergomi nő gázolt halálra egy gyalogost, majd cserbenhagyta az áldozatot

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.