Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 09. 08:31, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Őzek, szarvasok az utakon

Őzek, szarvasok az utakon

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések, mivel az állatok a testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken, sokszor lakott területek közelében, az utak mentén igyekeznek fedezni.

Megyénkben legutóbb szerdán történt hasonló eset. Egy dági férfi a délelőtti órákban az Úny és Tinnye közti útszakaszon közlekedett, mikor hirtelen egy őz kiszaladt az úttestre. A gépjármű vezetője hiába fékezett azonnal, az ütközést már nem tudta elkerülni.

A rendőrség ezért felhívja az autósok figyelmét, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, haladásuk tempóját igazítsák a látási viszonyokhoz. Lehetőség szerint szereljenek vadriasztót járműveikre.

Amennyiben az úttesten állatokat észlelnek, lassítsanak és várják meg, míg elvonulnak. Különösen figyeljenek olyan útvonalakon, ahol nagyvadak (szarvas, vaddisznó) áthaladására lehet számítani, hiszen ezek az állatok a gépjárművekben komoly anyagi kárt, de akár súlyos személyi sérülést is okozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.