Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 10. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Zsúfolt utak országszerte – vigyázzunk!

Zsúfolt utak országszerte – vigyázzunk!

Zsúfolt utakra kell számítani ma, így nagyobb odafigyeléssel kell közlekednünk, minderre a rendőrség hívja fel a figyelmet. Az áruházak, játszóterek környékén fokozott óvatossággal vezessünk.

Napos időben, száraz utakon közlekedhetnek a járművezetők Komárom-Esztergom megyében, ahol az elmúlt 24 órában mindössze három anyagi kárral járó közlekedési baleset történt. Sokan lesznek az utakon, figyeljenek egymásra. Főként a nagyobb élelmiszerüzletek és a nyárias időre tekintettel a játszóterek környékén lesznek többen. Utóbbinál a gyerekekre fokozottan kell figyelni, közülük sokan még nincsenek maradéktalanul tisztában a közlekedés szabályaival.

Az előrejelzések szerint ma az ország nagy részén folytatódik a nyári meleg sok napsütéssel. Északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket, így délutántól a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, estétől záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. Délután 27 fok is lehet.

Az utakon továbbra is nagy számban vannak jelen a két keréken közlekedők. A motorosok, a kerékpárosok és a gyalogosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük a gyalogosokra, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell az úttest mellett haladókra, valamint a sokszor figyelmetlenül az úttestre lépőkre.

A kerékpáros fejvédő használata kerékpározás közben mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, illetve ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik járműnek, vagy az úttestnek. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT