Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2024. Május 01. 18:39, szerda | PR
Forrás: (x)

Enélkül soha nem lesz sikeres a webáruházad indítása

Enélkül soha nem lesz sikeres a webáruházad indítása

Egy webáruház indítása nem kis feladat, számtalan fontos pontja van, amit a vállalkozónak be kell tartania.Vannak természetesen olyanok is, amik megvalósítása tűrhet halasztást, azonban az itt felsorolt tételek mind ahhoz szükségesek, hogy sikeres és egyszerű legyen a kezdés.

Webáruház indítása – piackutatással kezdj!

Egy webáruház indítása számtalan feladattal jár. A nulladik lépés minden esetben a piackutatás, amely nagyban megsegíti majd a munkádat. Ezt általában a kezdő webáruház tulajdonosok el szoktak felejteni, pedig mindenki számára fontos a profit. Nyereség pedig akkor lesz, ha ismered a költségeidet, valamint tudod, hogy mekkora árrésre számíthatsz adott piaci környezetben. A vállalkozások ilyenkor még minimális tőkével rendelkeznek, de vannak olyan piackutatási módszerek, amelyeket kevés pénzből is meg lehet valósítani.

Ezek a következők:

• Konkurenciafigyelés – weboldalak és social media oldalak átnézése
• Keresleti igény feltérképezése – ismerősök megkérdezése, helyi csoportokban érdeklődés
• Ár összehasonlító oldalak megismerése – fontos az árképzés miatt
• Keresőszoftverek használata – vannak ingyenes verziók is, amiket könnyedén és gyorsan megismerhetsz

A webáruház indítás jogi feltételei – mire figyelj?

Webáruház indítás esetén vannak olyan tájékoztatási kötelezettségeid a vásárlók felé, amit nem szabad elmulasztanod. Ha ezek nincsenek jelen a weboldalon, akkor könnyen be is perelhetnek. Két fontos dokumentumnak kell jelen lennie minden webáruház oldalán:

• Általános Szerződési Feltételek
• Adatkezelési tájékoztató

Ezt a két dokumentumot egyszerűen feltöltheted bármely webáruház adminisztrációs felületére. Ha nem akarod, hogy szakember készítse el ezeket, akkor több általános sablon is a rendelkezésedre áll, amit le tudsz tölteni és egyszerűen a saját webáruházadra szabhatod. Minden esetben ajánljuk, hogy egy hozzáértő nézze át, mert ha valahol hibás, vagy olyan információkat tartalmaz, amelyek nem fedik a valóságot, akkor annak szintén büntetés lehet a vége. A Viltor is hangsúlyozza, hogy ez elengedhetetlen egy sikeres webáruház indításához.

Technikai feltételek a webáruházadhoz

Ahhoz, hogy a webáruházad sikeresen működjön, rendkívül fontos a technikai háttér. Az első lépés a webshop felállításához a webáruház motorja, amelyen keresztül megkaphatod az első rendeléseid és beindíthatod a vállalkozásod. Ezekből számos változat létezik, amelyek tudásban és árban is eltérnek egymástól. Vannak például nyílt forráskódú webáruház motorok, egyedileg elkészített webshopok, és lehetőséged van webáruház bérlésére is. Ez a legelterjedtebb webáruház indítási mód, amelyet megigényelhetsz például a viltor.hu weboldalon is.

Szükséged lesz még egy domain névre, amelynek elérhetőségét több, erre szakosodott weboldalon is ellenőrizni tudod. Emellett pedig fontos a szakmai e-mail cím megléte is, valamint egy SSL tanúsítvány, amely a webáruházad biztonságosságát jelzi.

Címkék: webáruház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 03. 10:23, péntek | PR

Mik lehetnek a migrén piercing hatásai?

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját