Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd | Belföld
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
2012. Február 24. 07:09, péntek | Belföld
5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben
Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.
2012. Január 05. 14:41, csütörtök | Belföld
Ezeket egye, hogy elkerülje a rákot
A halban lévő omega-3 zsírsavak és a gyümölcsben, zöldségekben található növényi rostok hatására a vastagbél rosszindulatú daganatainak gyakorisága csökken – ismertették az Amerikai Rákkutató Intézet tudományos ülésén.
2011. Október 16. 07:25, vasárnap | Életmód
Kezdődik a déligyümölcs-szezon
Hagyományosan késő ősszel, illetve télen kezdődik hazánkban az az időszak, amikor előszeretettel fogyasztunk déligyümölcsöket.
2011. Október 13. 14:41, csütörtök | Belföld
Nyers zöldséggel befolyásolható a gének működése?
A kutatók szerint nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával sokkal többet tehetünk az egészségünkért, mint azt eddig gondoltuk.
2011. Október 12. 14:25, szerda | Belföld
Jön a lekvár és a szörpadó
A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok, és szörpök adóztatását kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium.
2011. Szeptember 26. 07:41, hétfő | Belföld
A tévézés étrendünket is befolyásolja?
A tévénézéssel töltött idő összefüggésben van a kalóriadús rágcsálnivalók és az egészségtelen üdítőitalok fokozott fogyasztásával – figyelmeztetnek a szakértők egy átfogó tanulmány eredményeire támaszkodva.
2011. Szeptember 17. 07:41, szombat | Belföld
Napi egy alma távol tartja a stroke-ot
A Stroke című folyóiratban jelent meg az a tanulmány, amely szerint már napi egy alma vagy körte elfogyasztásával csökkenthető a szélütés előfordulásának kockázata.
2011. Július 26. 07:25, kedd | Belföld
Kapós lehet a magyar kajszibarack
Hazánkban valószínűleg 30 százalékkal nő, míg Európában 10-20 százalékkal csökken a kajszibarack termelése. Így várhatóan nagy lesz a kereslet a Magyarországon termő körülbelül 50 ezer tonna gyümölcsre.