Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

Újabb hó, újra csúszós utak
2013. Január 28. 07:52, hétfő | Helyi

Újabb hó, újra csúszós utak

Helyenként ismét havazik megyénkben, így a főutak ismét nedvesek, a fagypont alatti hőmérséklet miatt főként külterületen jegesek, csúszósak. Baleset nem akadályozza a forgalmat.

Mínusz 12 fok is lehet a hétvégén - felhívás
2013. Január 25. 10:21, péntek | Helyi

Mínusz 12 fok is lehet a hétvégén - felhívás

Akár mínusz 12 fok körüli hőmérsékletre is számíthatunk a hétvégére, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. A katasztrófavédelem ezért felhívja figyelmünket néhány tudnivalóra.

Továbbra is jégveszély az utakon
2013. Január 24. 08:55, csütörtök | Helyi

Továbbra is jégveszély az utakon

A városokban sónedvesek az utak, külterületen viszont többfelé lefagyottak, ezért továbbra is óvatosan kell közlekedni. A megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel és négy anyagi kárral járó baleset történt.

Újabb veszély az utakon
2013. Január 21. 08:01, hétfő | Helyi

Újabb veszély az utakon

Az enyhe időnek miatt olvadni kezdett a hó Komárom-Esztergom megyében, ezért az utak mindenütt vizesek, csúszósak. Sok helyen vízátfolyások teszik balesetveszélyessé a közlekedést. Ráadásul melegfront után jön a hideg.

Havazás - Lezárt utak, árokba csúszott, elakadt autóbuszok Vasban
2013. Január 17. 08:57, csütörtök | Kék hírek

Havazás - Lezárt utak, árokba csúszott, elakadt autóbuszok Vasban

Egyre több árokba csúszott járművet kell kimenteni Vas megyében - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-t.

Szárazság és meleg lesz idén
2013. Január 10. 09:34, csütörtök | Helyi

Szárazság és meleg lesz idén

Külföldi meteorológiai intézetek és nemzetközi szervezetek előrejelzései szerint az átlagosnál melegebb időjárás várható 2013-ban, és tavasztól ismét csapadékhiány jelentkezhet a Kárpát-medencében.

2012. December 28. 09:54, péntek | Helyi

Négy baleset és ismét csúszósak az utak

Ismét csúszóssá váltak az utak a megyében. A lehűlő levegő jegessé teszi a páralecsapódástól nedves útburkolatot. Az elmúlt 24 órában négy könnyű sérüléssel és egy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

2012. December 21. 08:16, péntek | Helyi

Riasztás a tartós köd miatt

A tartós köd miatt péntekre tizenhárom megyére és a főváros területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2012. December 21. 08:04, péntek | Helyi

Ittasan az utcán feküdtek, segített a rendőrség Dorogon

Négy bajba jutott emberhez is riasztották a rendőröket az állampolgárok csütörtök este. A gyors intézkedésnek köszönhetően mindannyian még időben segítséget kaptak.

2012. December 20. 07:54, csütörtök | Helyi

Felkészülés a rendkívüli időre

A rendkívüli időjárásra történő felkészülés miatt ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság a közelmúltban a Városházán, ahol tűzoltók, polgárőrök és karitatív szervezetek szakemberei gyűltek össze a feladatok meghatározására.

2012. December 15. 09:45, szombat | Helyi

Ónos eső – másodfokú riasztás három megyében

Három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a várható ónos eső miatt szombatra. Komárom-Esztergom megyében az elsőfokú riasztás van érvényben.

2012. December 06. 09:05, csütörtök | Helyi

Veszélyes a tél – figyeljünk!

A hóesés és a fagypont alatti hőmérséklet fokozott odafigyelést kíván mindenkitől, erre a megyei katasztrófavédelem is felhívja a figyelmet. A havazás idejében jelezhető, ezért előrelátással fel lehet rá készülni.