Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 02. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: EKKE

20 éves az EKKE – Erzsébet Kupával ünnepelnek az esztergomi kosarasok

20 éves az EKKE – Erzsébet Kupával ünnepelnek az esztergomi kosarasok

Rég tudósítottunk már az esztergomi kosarasokról, pedig a pályákon az élet nyáron sem állt meg. Erős Pétert, az Esztergomi Kosárlabdázók Közhasznú Egyletének elnökét kérdeztük az elmúlt hónapok eseményeiről.

Mi minden történt az EKKE háza körül, kosárpályán az elmúlt hónapokban?

E.P: A küzdelmek befejeztével valóban nem állt meg az élet. Az egyes korosztályok sikeresen befejezték a viadalokat, nagyon örültünk a legkisebbek helytállásnak, de a többi korosztály is úgy ahogy jól szerepelt. Hiányérzetünk talán a felnőttek esetében van, az NB.II-es bajnokság utolsó harmadában végeztünk. Egyértelmű, hogy egyre jobban erősödik ez a szint is, talán már érezhető a társasági adókedvezmény pozitív jele – erősödnek a csapatok, egyre többet edzenek, egyre többen vannak. Az év utolsó meccsein sérülések, iskolai elfoglaltságok miatt egy-egy fontos meccsen foghíjasan álltunk ki, ami - a kosárlabda fejlődését is mutatva – nem elég. Az utolsó csaták előtt még kikacsintottunk egy másik erőpróba felé, az EKKE-OpticWorld csapata (kiegészülve néhány barátunkkal) teljesítette az Ultra Balaton futóversenyt. Hatalmas élmény volt! Mi, felnőttek a nyáron is folyamatosan edzettünk, Velenczei Attila erőnléti edző keményen megmozgat minket. A fiatalokat elengedtük, élvezzék a nyarat, pihenjenek, ők két hete kezdték meg a felkészülést, egyelőre az Erzsébet parki pályán.

Az Erzsébet parkot említetted. Tavaly felújítottátok ott a pályát és a nyár végén rendeztétek meg az Erzsébet Kupát. Idén is lesz ez az esemény?

E.P: Igen, és már alig várjuk, a kicsiket és nagyokat most kibővített programmal várjuk. Idén 20 éve, hogy megalakult az egyesületünk, úgy gondoltuk, illő módon meg kell ünnepelni ezt az évfordulót. 2014. szeptember 14-én, vasárnap reggel 8-kor dobjuk fel a labdát, a döntőt 16-18 óra között rendezzük. A tavalyi évhez hasonlóan idén is eljön az oroszlányi, komáromi, nyergesújfalui csapat, elképzelhető, hogy Párkányból is vendégül látunk egy klubot. Nagy küzdelmek lesznek, hiszen az oroszlányiak már NB I/B-ben játszanak, de minden meghívott csapat remek kosárlabdát játszik, nem beszélve az EKKE öregfiúkról, akik tavaly is sokszor megbolondították a fiatalokat… A kosármeccsek mellett ingyenes ugrálóvár, kültéri játékok, dobóverseny, tűzoltóautó, rajzverseny, fotópályázat várja az Erzsébet parkba kilátogatókat. Azokra is gondoltunk, akik megéheznek vagy megszomjaznak, lehetőség lesz étel-ital vásárlásra is. Összességében reméljük, hogy ezen a napon egy igazi kosárünnep lesz Esztergom egyik legszebb parkjában. A II. Erzsébet Kosárlabda Kupa híreivel kapcsolatban kérjük, figyeljék közösség oldalunkat,
illetve az infoesztergom.hu oldalt.

20 éves az EKKE – Erzsébet Kupával ünnepelnek az esztergomi kosarasok

A múltkori beszélgetésünkkor említetted, hogy növekszik az egyesületben sportolók száma. Vártok még friss jelentkezőket, olyanokat, aki szeretnék megismerni ezt a szép sportágat?

E.P: Természetesen! Nem titkolt szándékunk, hogy a kosárlabda népszerűségét és látványosságát „meglovagolva” igyekszünk tovább növelni a leigazolt sportolóink számát vagy éppen támogatóink körét. Zajlanak a kosárlabda világbajnokság küzdelmei, lenyűgöző meccseket láthatnak a nézők, de igazából annak örülnénk, ha a fiatalok nem csak a televízión keresztül ismernék ezt a játékot, hanem lejönnének a pályákra és ott izzadnának.

20 éves az EKKE – Erzsébet Kupával ünnepelnek az esztergomi kosarasok

Esztergom város hosszú idő után ismét kiírt egy, a helyi egyesületeket támogató pályázatot, itt az EKKE, mint az egyik legtöbb igazolt versenyzővel rendelkező egyesület „jól szerepelt”, utánpótlás nevelésre normatív módon több mint félmillió forintot kaptunk. Ezt az összeget terembérlésre, mezek, labdák beszerzésére szabadon felhasználhatjuk, így korhatár nélkül nagyon várjuk az újonnan jelentkezőket, tudjuk őket fogadni.

Itt kell elmondanom, hogy nagyon büszkék vagyunk egyesületünk legjobb játékosára, Rózsa Ádámra, aki a magyar felnőtt 3x3 válogatott tagjaként Európa-bajnoki selejtezőt játszott, nekünk ez hatalmas öröm volt. Büszkék vagyunk Sebők Bencére is, tavaly is rengeteget fejlődött – több együttes szerette volna leigazolni, végül a Budapesti Honvéd mellett döntött. Bence túl azon, hogy magas szinten kosárlabdázik, nagyon jól teljesített az érettségin is és kimagasló pontszámmal bejutott egy budapesti egyetemre. A fiataloknak ők igazi példaképek!

20 éves az EKKE – Erzsébet Kupával ünnepelnek az esztergomi kosarasok

Edzőink odafigyelnek arra, hogy a kosaras-palánták az iskolapadban is jól teljesítsenek, időről időre megkérdezik, ki hogy tanul, van-e esetleg valami gond az iskolában. Fontosnak tartjuk ezt is.

Kialakult már a 2014/15-ös idény? Mikor lesznek mérkőzések?

E.P: Erre még nem tudok válaszolni, de ígérem, hogy az InfoEsztergom olvasóközönségét folyamatosan tájékoztatom a mérkőzéseink időpontjáról. Az már eldőlt, hogy a serdülő, kadett és junior csapatok a szokott rendben játszanak, itthon és idegenben, váltakozva. A gyerekeknél reméljük sikerül több fordulót is Esztergomba hozni, ők még mini-bajnoki rendszerben játszanak, ilyenkor egy nap alatt két ellenféllel is összecsapnak.

A felnőttekre már egyre kevésbé fókuszálunk, bár örömteli, hogy néhány, igazán rutinos játékosunk jelezte, hogy ismét visszajönne pattogtatni! Meglátjuk, én nagyon bizakodom, de tény, hogy már mi sem leszünk fiatalabbak – ezért kell a friss erő.

Sok sikert és jó időt kívánunk a 2014. szeptember 14-i Kupához! Hajrá EKKE!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT