Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 01. 09:49, szerda | PR
Forrás: (x)

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek (X)

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek (X)

A gyermekkor nem csak kicsi, de a szülők számára is izgalmas. Napról napra beszélgetnek, kutatnak és új fizikai készségeket szereznek. Kétéves korukban már valóban kapcsolatba lépnek a világgal és a játékaikkal.

A hidegebb napok beköszöntével, amikor a sétálás vagy a játszótérre járás már problémás, illetve a járvány felélénkülésvel érdemes mással is lekötni a gyerekek figyelmét.

Hasznos a ház körüli munkák során

Sokunkban még élénken élnek azok az óvodáskori játékok, amelyekkel a legjobban szerettünk játszani gyermekként. Egyik ilyen, a játékkonyha. Amellett, hogy szórakoztató és felélénkítheti később a főzés iránti érdeklődését, segít a gyereknek megismerkedni a fizikai világgal, gyümölcsökkel, zöldségekkel és magával a főzéssel. Tehát amellett, hogy ez a játék hasznos, praktikus is, hisz egy kis helyigényű konyha mindössze 1 méter magas. Az egyszerű darabok mellett már vannak fejlettebb változatok is, melyben például a tűzhely buborékokat ad és zizeg.

Van valami a porszívókban, ami leköti a kisgyermekek figyelmét. Nem tudjuk megmagyarázni, de mindenképp ajánlhajuk ezt a klassz játékot. Mint az előzőnél, itt is vannak továbbfejlesztett típusok, melyek közül az állítható intelligens porszívó felszívja a „por” darabokat, és tanulási játékokat is tartogat a gyermeke számára. Ráadásul, fények, hangok és pattogó labdák növelik az izgalmat. Lehet, hogy a gyereke egyszer át is tér az igazira!

Hasonlóan a játékkonyhához, a pénztár ugyancsak a hagyomás ovis játékok közt van számon tartva. A fiatalabb gyerekeknek, akik még nem állnak készen a pénz megismerésére - de még mindig szeretnek vele játszani -, ez az egyik legjobb játékszer. A gombokat és a túlméretezett "érméket" a kisujjak könnyen meg tudják fogni, a regiszter pedig erős és elbűvölő.

Az örök klasszikus

Ha gyerekjátékokról beszélünk, akkor mindenkinek négy betű jut elsőként az eszébe: L-E-G-O. Ennek bizonyítéka, hogy ha szupermarketbe, játékboltba vagy esetleg webáruházba tévedünk, több polc is a kockáknak van szentelve. A legkisebbek számára a Duplo típusú modellek ajánlottak, hiszen nagy méretűek, könnyen megfoghatók, így egész biztosan nem fogják lenyelni. Az építőkockákon kívül minden doboz tartalmaz figurákat, állatokat, élelmiszereket vagy akár járműveket is, így a Duplo készleteket nemcsak építeni szórakoztató, de utána a játék is legalább annyira élvezetes.

Címkék: duplo, gyerek, játék, lego

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.