Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 01. 09:49, szerda | PR

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek

A gyermekkor nem csak kicsi, de a szülők számára is izgalmas. Napról napra beszélgetnek, kutatnak és új fizikai készségeket szereznek. Kétéves korukban már valóban kapcsolatba lépnek a világgal és a játékaikkal.

A hidegebb napok beköszöntével, amikor a sétálás vagy a játszótérre járás már problémás, illetve a járvány felélénkülésvel érdemes mással is lekötni a gyerekek figyelmét.

Hasznos a ház körüli munkák során

Sokunkban még élénken élnek azok az óvodáskori játékok, amelyekkel a legjobban szerettünk játszani gyermekként. Egyik ilyen, a játékkonyha. Amellett, hogy szórakoztató és felélénkítheti később a főzés iránti érdeklődését, segít a gyereknek megismerkedni a fizikai világgal, gyümölcsökkel, zöldségekkel és magával a főzéssel. Tehát amellett, hogy ez a játék hasznos, praktikus is, hisz egy kis helyigényű konyha mindössze 1 méter magas. Az egyszerű darabok mellett már vannak fejlettebb változatok is, melyben például a tűzhely buborékokat ad és zizeg.

Van valami a porszívókban, ami leköti a kisgyermekek figyelmét. Nem tudjuk megmagyarázni, de mindenképp ajánlhajuk ezt a klassz játékot. Mint az előzőnél, itt is vannak továbbfejlesztett típusok, melyek közül az állítható intelligens porszívó felszívja a „por” darabokat, és tanulási játékokat is tartogat a gyermeke számára. Ráadásul, fények, hangok és pattogó labdák növelik az izgalmat. Lehet, hogy a gyereke egyszer át is tér az igazira!

Hasonlóan a játékkonyhához, a pénztár ugyancsak a hagyomás ovis játékok közt van számon tartva. A fiatalabb gyerekeknek, akik még nem állnak készen a pénz megismerésére - de még mindig szeretnek vele játszani -, ez az egyik legjobb játékszer. A gombokat és a túlméretezett "érméket" a kisujjak könnyen meg tudják fogni, a regiszter pedig erős és elbűvölő.

Az örök klasszikus

Ha gyerekjátékokról beszélünk, akkor mindenkinek négy betű jut elsőként az eszébe: L-E-G-O. Ennek bizonyítéka, hogy ha szupermarketbe, játékboltba vagy esetleg webáruházba tévedünk, több polc is a kockáknak van szentelve. A legkisebbek számára a Duplo típusú modellek ajánlottak, hiszen nagy méretűek, könnyen megfoghatók, így egész biztosan nem fogják lenyelni. Az építőkockákon kívül minden doboz tartalmaz figurákat, állatokat, élelmiszereket vagy akár járműveket is, így a Duplo készleteket nemcsak építeni szórakoztató, de utána a játék is legalább annyira élvezetes.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:56, szerda | PR

Egyszerűbb játékok, boldogabb gyerekkor: a Montessori módszer

A gyereknevelés manapság nehéz terep. Bár rengeteg információhoz férünk hozzá, amikhez korábban nem, vagy csak nehezen, a bőség zavara miatt nem könnyű eldönteni,

2021. Szeptember 22. 17:45, szerda | PR

Ha játék, akkor határ a csillagos ég?

Idő, pénz, energia. Ha tetszik, ha nem, mind a háromból bőven kell áldozni a játszás oltárán. Ám ezzel az ég világon semmi baj nincsen akkor, ha van egy fal, ami a megálljt jelenti.

2021. Szeptember 21. 17:07, kedd | PR

Lapradiátor – a klasszikus fűtési megoldás

Otthonunk fűtési rendszerének kialakításakor, felújításakor a leginkább elterjedt megoldás a padlófűtés, vagy a radiátoros fűtés.

2021. Szeptember 20. 15:39, hétfő | PR

Divatos és praktikus - melyik gyermekcipőt válasszuk az őszi-téli időszakra?

Felelősségteljes szülőként mindenből a legjobb minőséget szeretnéd a gyermekednek adni?