Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2022. Január 14. 18:27, péntek | PR
Forrás: (x)

5 rossz konyhai szokás, amelytől érdemes megszabadulni

5 rossz konyhai szokás, amelytől érdemes megszabadulni

A szokások gyakran nagyon mélyen belénk ivódnak, és nem is gondolunk rá, hogy adott esetben mennyi időt és energiát vesznek el, esetleg még balesetveszélyesek is.

Számos ilyen konyhai szokás van, ezek közül most ötöt mutatunk be!

Összevárjuk a mosogatnivalót

Amikor főzünk nagy a csábítás, hogy a használt edényeket és evőeszközöket csak bedobjuk a mosogatókagylóba vagy a mosogatógépbe, ez azonban nem célravezető. A felhalmozó mosatlant, főleg, ha már a maradékok is kezdenek rászáradni az edényekre, hosszabb idő alatt tudjuk eltüntetni, mintha a főzés közben felszabaduló holtidőket a mosogatásra használjuk fel. Ha mindig elmossuk azt a pár edényt vagy konyhai eszközt, amire már nincs szükség, a főzés végére alig marad valami!

Rendszerezés nélkül tárolunk

A hatékony konyhai munka egyik alapfeltétele az átlátható, rendszerezett konyha. Néhány egyszerű kiegészítővel, például fiókrendszerezőkkel, kosarakkal és üvegekkel esztétikus és praktikus módon oldhatjuk meg a tárolást – írja a 30felett.hu magazin.

A fiókrendszerezők segítségével az evőeszközöket, egyéb konyhai eszközöket rendezhetjük el megfelelően a fiókban, míg az átlátszó üvegek, a száraz hozzávalók (tészták, lisztek, müzlik) tárolásában lehetnek segítségünkre.

Életlen késeket használunk

Az életlen kések használata lassítja és balesetveszélyessé teszi a konyhai munkát. Tompa eszközökkel csak kínlódunk, szenvedünk, ezért nem szabad megfeledkezni a kések karbantartásáról, ami évente legalább egyszeri élezést jelent.

Tányéron aprítunk

A tányéron való aprítás mögött általában a sietség áll, esetleg meg akarunk spórolni plusz egy mosogatni való konyhai eszközt. Ne a vágódeszka legyen az! Biztonságosan és hatékonyan szeletelni csak vágódeszkán lehet, ha tálon aprítunk, a konyhai munkához használt kés, esetleg a konyhai munkalap is sérülhet.

Több helyen használjuk ugyanazt a szivacsot

Amikor a konyhában dolgozunk, és váratlanul el kell tüntetnünk valamilyen szennyeződést, talán nem is tudatosan, hanem reflexből a konyhai mosogatószivacshoz nyúlunk, ez azonban egyáltalán nem higiénikus.
Fontos, hogy minden konyhai feladatra külön tisztítóeszközt használjunk, a szivaccsal csak mosogassunk. Tartsunk a közelben egy törlőruhát a pult tisztántartásához, egyet kéztörléshez, egyet pedig a földre leeső maradékok felszedésére.

Írásunk a Bezs.hu magazin, a Pole Position és a Telehold közreműködésével készült.

Címkék: konyha, szokás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:38, péntek | PR

Vajon hasznos, netán kifejezetten káros a fürdőzés?

Egy hideg téli nap után mindig jól jön egy forró fürdő. De vajon jótékony hatással bír?

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 18. 17:38, kedd | PR

10 érdekesség, amit nem tudtál a kaszinókról