Városlista
2023. március 26, vasárnap - Emánuel

Hírek

2023. Február 25. 09:11, szombat | PR
Forrás: (x)

A legtöbb nézőt vonzó sportesemények világszerte

A legtöbb nézőt vonzó sportesemények világszerte

Ha Magyarország, akkor foci, ha Európa, akkor szintén foci, azonban a világ más részein sok esetben számunkra kevéssé követett sportágak is legalább ugyanilyen népszerűek.

Olyannyira, hogy a futball világbajnokság már évek óta csak holtversenyben tudta megtartani a helyét a legnézettebb sportesemények között, a kihívója pedig egy olyan sportág, amire sokan nem is gondolnának. Ha az események követése mellett fogadni támad kedved, akkor https://www.xn--bnuszkd-l0af.com/unibet-regisztracio/ oldalon remek feltételeket találhatsz. Persze a listán szereplő sportesemények tét nélkül, pusztán a játék élvezetével is a képernyő elé tudnak bilincselni akár több ezer millió nézőt is.

1. Tour De France: 3500 millió néző

A kerékpározás a koronavírus okozta bezártság alatt nagyon népszerűvé vált és úgy tűnik, hogy ebből a profi kerékpáros sport is szépen tudott profitálni. A világ leghíresebb kerékpárosversenyét, a Tour De France kupát ugyanis már ugyanannyian követik évről-évre, mint a foci VB-t. A bajnokság 23 napig tart, mely alatt a résztvevőknek több, mint 3500 km-t kell megtenniük.

2. Futball világbajnokság: 3300 millió néző

A lista második szereplőjét nem nagyon kell részletezni, a foci még mindig a legnagyobb tömegeket megmozgató sport, ennek ellenére a TV-n és interneten keresztüli nézők számában a Tour De France már maga mögé tudta utasítani. Persze ilyen óriási számoknál a nézők pontos számát már csak becsülni lehet, így ezt tulajdonképpen akár holtversenynek is lehet tekinteni.

3. Krikett világbajnokság: 2600 millió néző

A krikett Magyarországról nézve értelmetlen, fura sportnak tűnik, azonban Indiában és Délkelet-Ázsiában tömegek rajonganak érte. Ez önmagában elég ahhoz, hogy a világ egyik legnézettebb sportága legyen, hiszen csak India lakossága több, mint 1,4 milliárd fő. Mivel más sportágokhoz hasonlóan a krikettben is rengeteg szponzori pénz van, így egyre nagyobb érdeklődés övezi a nyugaton is.

4. Nyári olimpia: 2000 millió néző

Érdekes, de a világ legrangosabb sporteseménye a nézők számát tekintve csupán a negyedik helyre fért fel. A négyévente megrendezett nyári olimpián az érdeklődők több tucat sportágat követhetnek. Annak ellenére, hogy az olimpia iránti érdeklődés mostanában csökken, és így az olimpiában lévő pénz is, olimpia csúcsot dönteni vagy olimpiai bajnoknak lenni a mai napig hatalmas, életreszóló dicsőségnek számít.

5. Téli olimpia: 2000 millió néző

Magyarország földrajzi adottságainál fogva szinte csak nyári sportágak gyakorlására alkalmas természetes körülmények között, azonban egyes téli sportok már hazánkban is egyre népszerűbbek, mint például a gyorskorcsolya és a hoki. A világ egyes részein pedig a téli sportok egyenesen népszerűbbek, mint a nyári sportok. Olyannyira, hogy a téli olimpia már ugyanannyi nézőt vonzz, mint a nyári.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 09:33, szerda | PR

Ki lehet koszorúslány az esküvőn?

Egy esküvő akkor tökéletes, ha jelen van minden olyan személy, akihez az ifjú pár kötődik. Természetesen a vendégek között a koszorúslányok töltik be a legfontosabb szerepet, hiszen nagyon sok múlik rajtuk az esküvőn.

2023. Március 19. 09:25, vasárnap | PR

A napelem inverter teljesítményét befolyásoló tényezők

A napelem inverter egy olyan elektromos eszköz, amely a napelemrendszer által termelt egyenáramot alakítja át az otthon vagy ipari elektromos hálózat számára alkalmas váltakozó árammá.

2023. Március 19. 09:24, vasárnap | PR

Szürkehályog műtét utáni lábadozás: mire számíthatok?

A szürkehályog, azaz a szemlencse elhomályosodása műtéti úton szüntethető meg. Mivel a szemlencse nagyon fontos szerepet játszik az éleslátásban, ezért ezt a műtétet mindenképpen érdemes megfontolni.

2023. Március 17. 10:41, péntek | PR

Digitalizáld vállalkozásodat epénztárgép és NTAK segítségével

Magyarországon is egyre elterjedtebb az ePénztargép használata, amelyekhez NTAK szoftver is rendelhető. Az NTAk szoftver ingyen is elérhető a vállalkozások számára, ha egy komplett csomagot választunk.