Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Január 09. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotók: Esztergomi Vitézek

A legvitézebb Vitézek – évadnyitás és Év játékosai díjak

A legvitézebb Vitézek – évadnyitás és Év játékosai díjak

Kihirdette az Év játékosait és megnyitotta az új évadot az Esztergomi Vitézek Rögbi Sportegyesület múlt szombaton a Rugby Club Hotelben. Neuzer András elnök mellett a korosztályos edzők is értékelték 2012 eredményeit.

Évadnyitó közgyűlését tartott múlt szombaton a 197 tagot számláló Esztergomi Vitézek Rögbi Sportegyesület a Rugby Club Hotelben. Az eseményen Böhm Balázs titkári megnyitóját követően Neuzer András egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket. A Vitézek vezetője tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt év pénzügyi és szakmai helyzetéről, valamint az idei tervekről, várható feladatokról. Az elnöki beszámoló legfontosabb bejelentéseként Neuzer András kifejtette, hogy a jövőben az egyesület Esztergomi Vitézek Rögbi Atlétikai és Football Club néven szerepel utánpótlás nevelési célzattal.

Az elnöki beszámolót követően Koller Zoltán, Böhm Balázs, Suiogán Károly és Szölösi László korosztályos edzők számoltak be a 2012-es munkáról, elért eredményekről.

Koller Zoltán kifejtette, hogy az elmúlt év ismét sikeres volt a kölyök és kadett csapatok számára. A kölyök korosztály ugyanis tavasszal mindent megnyert, amin indult: Diákolimpia, Magyar Bajnokság, Magyar Kupa. Az edző szerint pedig a jó eredmények annak köszönhetőek, hogy a játékosok már több éve együtt vannak és most nőttek fel arra a szintre, melyen már a magyar mezőnyben nincs ellenfele az alakulatnak. Koller Zoltán hozzátette, hogy a nyár során a kadett csapatból több játékos kiöregedett és felkerültek a junior korosztályba, aminek a következménye volt, hogy a kölyök játékosokra építették a kadett csapatot. Ősszel volt az első nemzetközi mérkőzése az együttesnek a zágrábi csapat ellen, a meccset pedig végül remek játékkal meg is nyerték az ifjú Vitézek.

A mérkőzések során kiderült, hogy nem is vagyunk olyan gyengék, sikerült több győzelem is, és az erős csapatok ellen jó, kemény mérkőzéseket játszottunk. Szeretném megemlíteni, hogy nagyon nagy segítséget kaptunk az idősebb játékosoktól, ezúton megköszönöm nekik és remélem, hogy a tavaszi szezonban is számíthatok rájuk. Így Ágotai Ákosra, Dávid Márkra, Nyitrai Sándorra, Stiglmayer Márkra, Tóth Szabolcsra, Kiss Kornélra, Csombók Erikre, Vámosi Tamásra. Nagyon nehéz lesz nekik, mert ők azok a játékosok, akikre lehet számítani a junior csapatban is” – részletezte Koller Zoltán. Az idei bajnokságban továbbra is cél a csapatépítés.

Ismét sikeresnek nevezte az edző az előző évet a rögbi „belépő” korosztályai tekintetében is. A legfiatalabb rögbisek az edzéseken elvégzett munkával gyorsan eredményekben hoztak, hiszen minden eseményen dobogós helyen végeztek a csapatok. A mélyfogásos Törp alakulat (tagjai: Erős Ferenc, Rácz Botond, Arató Bendegúz, Kade Zsombor, Kade Zalán, Tóth Levente, Tóth Barnabás) jelenleg a legerősebb korosztályos csapat Magyarországon. A legjobb bizonyítéka ennek az ősszel Székesfehérváron megszerzett Magyar Utánpótlás Kupa megnyerése. A mélyfogásos Mini együttes (tagjai: Bende Sándor, Hock István, Visi Péter, Rózsa Ádám, Sturcz András, Horváth Benedek, Molnár Tamás) szintén az egyik legerősebb hazai korosztályos együttes.

Rajtuk kívül pedig a korosztályba lépő legidősebb játékosok (Horváth Mihály, Jágó, Burány András, Geletey Simon, Molnár Álmos, Nébli Gergő, Fritz Zsombor) olyan játékerőt, játéktudást képviselnek, ami néhány év múlva tovább fogja vinni az Esztergomi Vitézek hírnevét.

Összefoglalva, a korosztály elért sikereivel, az edzéslátogatottsággal, az edzésen végzett munkával elégedett vagyok és most először a társaság fegyelmezettségével is” – szögezte le Koller Zoltán.

Bőhm Balázs a Táti Vadak elmúlt évét értékelte. Mint az edző kitért rá, 2012-ben is magas létszámmal zajlottak az edzések Táton a III. Béla Általános Iskola tanulóinak, akik hétfőn-csütörtökön tréningeztek átlagosan 6-8 fővel: Balázs Bálint, Békés Szabolcs, Csernik Balázs, Kiss Botond, Papp Kristóf, Pécskai Zoltán, Tóth Péter, Tóth Simon, Szepessy Dániel, míg Baumann Zsuzsanna új tanári segédként voltak jelen. Az Esztergomi Vitézek és a Magyar Rögbi Szövetség által rendezett versenyeken – szalagos téli torna, klubdiákolimpia, diákolimpia és Magyar Utánpótlás Kupa – pedig rendszeresen részt vett az ifjú egység, utóbbin elérve legfényesebb sikerét, a mini kategória győzelmét.

Suiogan Károly a junior csapatról elmondta, hogy bizonytalanul indult a 2012/13 szezon. „Minden évben komoly problémát jelentenek a kiöregedő játékosok, ez most sem volt másképp, 6-7 fővel csökkent a létszám. Ezt a gondot egy-két arra alkalmas kadett korosztályú 97-98-as játékos junior csapatba való integrálásával tudtuk orvosolni, méghozzá szép eredménnyel. Emiatt a bizonytalanság miatt célkitűzés nélkül vágtunk neki az őszi szezonnak, és mondhatni sikeresen, négy győzelemmel és egy vereséggel, csupán a pontkülönbség miatt a második helyen végeztünk. Nem szabad megfeledkezni a diákolimpiákon valamint a magyar kupában elért előkelő helyezésekről sem” – fejtette ki az edző.

Az értékeléseket követően pedig az egyesület vezetői kihirdették 2012 legjobb játékosai. Az U8-as, U10-es korosztályban Kade Zsolt és Szóda Imre érdemelte ki a díjat, a kölyök korcsoportban Dávid Márk, a kadettben Hausznek Dániel, a juniorok közül pedig Illés Bence. A női csapatból Schmidt Nikolett lett az év játékosa, míg a férfi felnőttek közül Collett Gregoire vehette át a kitüntetést.

A közgyűlés elindította az újabb idényt is, melyet hétfőn már minden korosztály edzéssel kezdett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT