Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2022. Március 28. 18:39, hétfő | PR
Forrás: (x)

A prosztatáról őszintén

A prosztatáról őszintén

Valljuk be, nem könnyű a nemek közötti különbség Y-kromoszóma oldalán állni, különösen, ha a prosztata problémáiról van szó, ugye?

Egyrészt egyszerűen azért, mert a legtöbb férfi nem szívesen beszél arról, hogy mi történik odalent, ellentétben a nőkkel, akikről köztudott tény, hogy nem túl szemérmesek, ha a havi ciklusuk intim részleteiről kell cseverészniük.

Az erősebb nem képviselői számára az övön aluli zóna azonban tényleg övön aluli, és nem tűri a verbális kommunikációt. A másik dolog pedig a férfi sztereotípiák kérdésköre: ki hallott már arról, hogy Rambo vagy Ken ilyen jellegű galibákkal küzd? Holott megeshet. Még náluk is. Úgyhogy uraim, ideje felhagyni a hallgatással, és őszintén szembeszállni a reproduktív egészségügyi kapcsolatos macerákkal, legyen szó bármiről is.

Mi az a prosztata?

A férfiak szexuális egészségét övező hallgatási kódex egy kulturális örökség. A lányok már viszonylag korán részletes útmutatást kapnak anyjuktól, más női rokonoktól és fergeteges szappanoperákból a szexuális érettségről, fiziológiáról és higiéniáról – a férfiak ritkán kapnak tanácsot apjuktól nemi szervük gondozásával és karbantartásával kapcsolatban. Szóval mi ez a problémás szerv, ami a prosztata névre hallgat? A prosztata egy dió méretű mirigy, amely körülöleli a húgyhólyag nyakát, valamint a húgycső kezdeti szakaszát, és a húgycsőbe csatlakozva kivezeti a testből a vizeletet. Elsődleges feladata, hogy folyadékot és táplálékot biztosítson a spermának. Így normális esetben a prosztata egy csendes kis lény, amely zokszó nélkül aprítja a cukorkákat a rászoruló flagellák számára.

Gyulladás, fertőzés

Azonban szinte minden húszas-harmincas éveiben járó férfi megtapasztalja azt a fájdalmas állapotot, amit prosztatagyulladásként vagy -fertőzésként diagnosztizálnak. Ezt általában baktériumok vagy más mikroorganizmusok okozzák, és antibiotikumokkal vagy más gyógyszerekkel kezelhető a szimptóma. Egyes esetekben azonban nem található górcső alá vehető ok, és a probléma enyhítése nehéz és frusztráló lehet. Ez a prosztatagyulladás krónikussá is válhat, és gyógyszerek, meleg fürdők, étrend-korlátozások, fizikai aktivitások jól megválasztott kombinációját igényelheti a gyógyulás.

Van gyógymód!

A prosztata a reproduktív rendszer egyetlen része, amely az életkorral tovább növekszik, valószínűleg a tesztoszteron férfi nemi hormonnak köszönhetően. Sok férfi az ötvenes-hatvanas éveibe lépve egy jóindulatú prosztata hiperpláziának vagy BPH-nak nevezett állapotot alakít ki. Ahogy a prosztata megnagyobbodik, behatolhat a környező szövetekbe, és nyomást gyakorolhat a húgycsőre és a húgyhólyagra, ami vizelési problémákat okozhat. Súlyos esetekben a prosztata elzárhatja a húgycsövet, ami vizeletretenciót idézhet elő. Számos kezelési lehetőség létezik erre az állapotra, a gyógyszeres kezeléstől a műtétig, köztük a torna is egy lehetőség, amit érdemes kipróbálni. Te hallottál már róla?

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.

2022. Június 24. 11:15, péntek | PR

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindenki számára fontos egészségügyi okokból. Azonban a gyerekek esetében ez kiemelten fontos ez fejlődésük szempontjából.

2022. Június 23. 15:23, csütörtök | PR

Ismered a népszerűbb szimbólumokat az online slot játékból?

A leggyakrabban használt szimbólumok az online nyerőgépes játékokban

2022. Június 23. 14:23, csütörtök | PR

Futás, kerékpározás a legjobb kardió?

Kardió – az ember vagy imádja, vagy utálja. A legtöbb testépítő és fitneszkövető számára a kardió a zsírégető edzések túlnyomó részét alkotja, különösen a versenyekre való felkészülés során.